oleh Ibnuyaacob

Sesuatu yang perlu diketahui oleh ahli ekonomi Malaysia ialah penyebab kejatuhan ekonomi Greece baru-baru ini adalah berpunca dari Goldman Sachs. Apakah Malaysia mahu perkara itu terjadi di negara ini?
Goldman Sachs memang sangat berpengaruh dalam penguasaan keputusan-keputusan ekonomi peringkat kerajaan. Mereka mampu membuli pelabur dan bank-bank tempatan mengikut dasar-dasar zionis mereka tanpa sebarang ancaman.
Di Amerika sahaja kita dapat melihat bagaimana Lehman Brothers yang dikatakan gergasi ekonomi dunia boleh mengikut arahan Lloyd Blankfein (CEO Goldman Sachs) agar memindahkan semua dana bantuan USD5 billion yang diperoleh dari kerajaan Amerika kepada Kementerian Pertahanan Israel.
Pada Oktober 2008, Mexico mengalami kejatuhan ekonomi yang teruk sehingga mengakibatkan puluhan ribu rakyat berdemonstrasi di jalanan bagi menentang pentadbiran Presiden Manuel Lopez Obrador. Semuanya berpunca dari mainan kotor Goldman Sachs yang menguasai bank-bank tempatan melalui agennya iaitu Menteri Kewangan Mexico yang dikatakan berdarah campuran Argentina-Israel.
Pada 16 April 2010, Suruhanjaya Sekuriti Amerika (SEC) membuat pertuduhan rasmi bahawa Goldman Sachs Group telah menipu sebahagian besar pelabur-pelabur di Amerika melebihi nilai USD1 billion.
Tapi di Malaysia, kerajaan melalui Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SEC) tetap meneruskan lesen kebenaran kepada Goldman Sachs untuk beroperasi di sini.
Pengerusi Goldman Sachs bagi rantau Asia Tenggara ketika hadir dalam satu majlis di Petaling Jaya telah mengeluarkan kenyataan berikut;
“The future outlook for Malaysia’s capital markets and its asset management industry is very positive and through our local presence we look forward to playing a larger role in their development.”
(dinyatakan dalam akhbar The Star, 9 Disember 2009)
Permainan ekonomi dari gengster-gengster Goldman Sachs ini mungkin menjadi lebih mudah kerana syarikat bapa konspirasi mereka, Rothschild Malaysia sudah menetap di Malaysia sejak 2006.
Rothschild Malaysia Sdn. Bhd.
Kemasukan Rothschild di Malaysia bermula dari pembukaan pejabat Rothschild di Singapura pada dengan nama NM Rothschild & Son. Syarikat gergasi tersebut mempunyai seorang wakil Malaysia yang menjadi ahli lembaga pengarahnya iaitu Pn. Rosnah Omar, bekas Pengarah Urusan Bank Bumiputera Malaysia Bhd.

(Gambar atas) Pn. Rosnah Omar (bertudung) juga menganggotai jawatankuasa LOFSA pada 2003.
NM Rothschild & Son (Singapura) memilih Rosnah menyertai mereka pada 1998 kemungkinan disebabkan pengalamannya yang luas dalam bidang perbankan di London dan New York selama lebih 8 tahun dalam syarikat Prudential Bache Securities, Bankers Trust International dan Security Pacific Hoare Govett.
Bermula tahun 2005, NM Rothschild & Son (Singapura) telah membuka cawangannya di Kuala Lumpur dengan melantik beliau sebagai pengarah cawangan. Andaian yang boleh dibuat ialah Rothschild cuba memanipulasi karismatik dan kepakaran rakyat Malaysia ini bagi menaruh kepercayaan kerajaan dalam membawa masuk gengster-gengster bank dari Amerika bagi membuli bank-bank tempatan.
Ini ditegaskan sendiri oleh Rosnah dalam satu ucapannya;
“With our (Rothschild) historical background, strength in M&A, international exposure and role in a growing number of cross-border deals, we believe we can work with local banks.”
Perlantikan Rosnah Omar sebagai Director General bagi Labuan Offshore Financial Service Authority (LOFSA) pada Julai 2003 juga merupakan satu perkara yang perlu diperhatikan oleh pakar-pakar ekonomi. Kita sedia maklum bahawa LOFSA berhubung terus dengan Menteri Kewangan memberi laporan dan nasihat dalam pengurusan bank-bank offshore.
Teori PRU 2011 : Pakatan Rakyat VS Rothschild
Sekiranya Pakatan Rakyat (PR) memenangi PRU13 yang dijangka pada 2011, maka realiti pertama yang bakal dihadapi oleh kepimpinan tertinggi ialah pengaruh agen-agen Rothschild yang menguasai sistem ekonomi di Malaysia.
Dengan pengaruh ini, bermakna PR terpaksa menghadapi krisis ekonomi yang bakal dicetuskan oleh gengster-gengster bank dari Rothschild jika sekiranya dasar-dasar ekonomi yang diminta oleh mereka (gengster) tidak dipenuhi oleh kerajaan PR.
Kejatuhan ekonomi mendadak selepas kemenangan PR 2011 akan mewujudkan krisis kepercayaan yang kronik terhadap kredibiliti kepimpinan Pakatan Rakyat.
Ilmu ekonomi dunia yang dibina oleh Yahudi Zionis bermula dengan bank. Bank dijadikan sumber kekuatan dan kayu ukur kepada kejayaan ekonomi sesebuah negara walaupun negara tersebut mempunyai minyak. Menguasai bank-bank dalam sesebuah negara bermakna menguasai keseluruhan nyawa ekonomi negara tersebut. Ini kerana bank memegang poket simpanan rakyat dan geran-geran harta rakyat yang dicagarkan.
Kesimpulannya, sekiranya PR menang, ia belum boleh lagi menarik nafas lega kerana seluruh ekonomi Malaysia dikuasai gengster-gengster asing.
Selain itu, pemimpin-pemimpin PR juga harus meneliti semula mesej ucapan dari Baron David de Rothschild tentang Malaysia pada Mac 2006 lalu;
“This new office reinforces our long term presence and commitment to Malaysia. We have great confidence in the Malaysian economy and look forward to growing our business.”
P/S : maklumat-maklumat tentang Rothschaild Malaysia tidak sulit, ia boleh didapati dari Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dan majalah-majalah ekonomi tempatan.

68 responses so far ↓
1 Zaid // Jun 18, 2010 at 10:35 am
bersiap sedialah kita untuk hidup dalam kesusahan tidak lama lagi…
2 misteri // Jun 18, 2010 at 11:57 am
jikalau pakatan menang pru ke 13 hanya ade kemungkinan yang bakal berlaku
1) kepimpinan tinggi malaysia akan menjadi puppet yahudi israel spt yg berlaku kpd kerajaan arab saudi, mesir, kuwait, dan byk lg negara2 arab sekitar palestin yg mengekang mereka daripada berjuang bersama palestin bg menentang israel…maka dgn ini situasi negara akan terkawal seketika ttp pada masa yg sama kita akan menjadi HAMBA ZIONIS
2) sekiranya anwar ibrahim menentang dasar2 mereka maka huru-hara akan dicetuskan, ekonomi akan menjadi gawat, rakyat akan mogok bg menggulingkan anwar kerana menyangka beliau adalah punca bg masalah ini..spt juga yg berlaku di iran & venezuela..rakyat mereka menentang habis kepimpinan ahmadinejad & chavez…ttp hakikat sebenarnya masalah yg timbul berpunca drp yahudi…
.inilah tektik dioang yg pertama dioang lakukan ialah menguasai ekonomi negara tersebut dgn cara merasuah org2 penting dlm institusi ekonomi & kerajaan bg menjadi agen mereka…kemudian, menguasai kepimpinan negara tersebut…sekiranya pemimpin negara tersebut menolak maka agen2 ini akan memainkan peranan untuk mencetuskan huru-hara dalam negara tersebut spt yg berlaku di iran & venezuela…kedua-dua chavez & ahmadinejad mmg tidak dapat dikuasai zionis maka mereka gunalah taktik kedua iaitu mencetuskan masalah di negara2 tersebut melalui agen yg dirasuah td…klu di palestin, fatah adalah agen mereka…klu time kerajaan turki uthmaniah dulu, mustaffa kamal attartuk menjadi agen mereka…yg dua negara ni, saya tak tahu sapa agenya tp yg pasti mmg ada……..tp pendapat saya dalam malaysia ni dah tak perlu nak cari agen sbb najib tu sendiri dah jadi kuli dioang…bukan sahaja najib malah seluruh umno bn adalah agen dioang termasuk mahathir dan saya pasti dalam pakatan juga ade agen2 tersembunyi dioang, kemungkinan besar agen2 mereka adalah dari calon2 dap spt kit siang dan anaknya…atau mungkin juga anwar sendiri…kita tengok je lah nanti
3 Pena Maya // Jun 18, 2010 at 4:53 pm
sedarlah semua.
4 Teuku Zacharyah Bin Teuku Nyak Khairy Iskandar // Jun 18, 2010 at 5:09 pm
SEJARAH TELAH MEMBUKTIKAN BAHAWA UMNO BERSEKONGKOL DGN YAHUDI SEJAK ZAMAN SEBELUM KEMERDEKAAN NEGARA LAGI…
Bila UMNO kata mereka yg memperjuangkan kemerdekaan tanah air kita ini.. maka hampir 80% golongan muda dan golongan cerdik pandai dari kalangan bangsa melayu akan bangun berdiri meminta bukti serta fakta yg kukuh siapa dia manusia2 dlm UMNO yg mempertahanankan tanah air kita dahulu..
Orang UMNO mana yg mengangkat senjata menentang penjajah..?? orang UMNO mana yg terpaksa melarikan diri ke dlm hutan dgn meninggalkan anak isteri / suami semata2 kerana diburu oleh tentera2 british kerana dituduh sbg komunis dan gerakan2 berhaluan kiri..
Tun Mahathir dan Tunku Bedol Raman Kat mana masa tu..?? dibawah naungan British bukan..?? menjadi anak emas Britishkan..!!
Knp para pemimpin melayu yg menentang British ditangkap di bawah ISA, dibunuh dan diburu sehingga ke dlm hutan..?? siapa yg menjadi dalang dan tali barut British serta pemberi maklumat risikan kpd pihak British tentang gerakan2 pejuang melayu tersebut sehinggakan mereka semua dijejaki dan ditangkap oleh british… ??
Golongan yg menjadi Baruah British inilah yg pada waktu dan ketika ini dgn tidak berasa segan silu mengatakan bahawa mereka semualah yg berjuang menuntut kemerdekaan..
Wahai sekalian Mahluk UMNO kalau kalian semua bodoh jangan pula cuba nak memperbodohkan org lain terlebih2 lagi golongan generasi muda melayu..
Semua org tahu yg UMNO ini dululah yg menjadi kakitangan serta mata telinga British dan bekerja dgn kerajaan British untuk mentadbir Malaya.. huhu.. kalau dgn Puak2 tak berpelajaran serta sengal bolehlah nak temberang… .
Semua org tahu bahawasanya,Orang2 UMNO nilah dahulunya yg mengampu pihak British serta menghasut serta merendah2kan org melayu dgn hasutan yang cukup popular pada masa itu..
” Macam mana org melayu nak perintah negara sendiri kalau nak buat Jarum sebatang pun tak tahu ”
Justeru itu UMNO dgn redha menerima pakai Perlembagaan Negara ciptaan Sir Load Reid ( seorang Yahudi ) hingga ke hari ini dan membakulsampahkan hukum Allah.. - bukti nyata UMNO bersekongkol dgn musuh Allah yang nyata..
Ketika British memperkenalkan konsep ” Jus Soli ” iaitu menerima dan mengiktiraf semua bangsa yg berada di Malaya ketika itu sebagai warga negara malaysia ( cina dan india ). Siapakah yg bersetuju dgn agenda yahudi tersebut..?? bukankah tangan2 UMNO yang menyambutnya dgn redha..?? walaupun ketika itu semua ulama` yg bercita-cita mendirikan daulah islamiah dalam negara kita menentang agenda Yahudi tersebut..?? Apakah UMNo masih nak menafikan segala kedurjanaan mereka ketika itu..
Tunggulah di makamah Allah dipadang Mahsyar nanti dan saksikan lah bagaimana Allah membentangkan segala2nya berhubung tentang peranan UMNO bersama2 Yahudi dan Nasara bersepakat merencanakan penubuhan negara proxy yahudi di Malaysia ini.
Kami merayu kepada sekelian Penyokong serta Ahli UMNO yang kononnya drpd golongan cerdik pandai melayu, silalah Tuan2 dan Puan2 senaraikan beberapa nama2 Para pejuang UMNO yg telah ditangkap serta dipenjara oleh pihak British dan telah menggadaikan nyawa mereka demi mempertahankan kesucian Agama dan Maruah bangsa Melayu..
Sila nafikan bahawa org yang merangka serta menulis Perlembagaan Negara Malaysia ( Sir Load Reid ) Bukan seorang Yahudi Laknatullah.. sehinggakan dalam frasa2 terakhir Perlembagaan Negara Yahudi sendiri menulis ” Bahawasanya selepas ini tiada sebarang Undang2, akta mahupun peraturan baharu yang boleh mengatasi segala Undang2 yang telah termaktub di dalam perlembagaan Negara baru Malaysia yang merdeka lagi berdaulat.
* Dengan termatrinya frasa2 terakhir tersebut maka segala hukum Allah telah dipijak2 serta diinjak2 di bawah telapak kaki yahudi Laknatulullah hanya dgn kita berpegang kepada Perlembagaan Negara ciptaan yahudi tersebut.
Sila cabar fakta dan sahutlah cabaran Aku wahai panglima dan srikandi ketuanan sekular UMNO..??
5 zul // Jun 19, 2010 at 12:42 am
ini le dinamakan 1 malaysia..
6 abu jihadil // Jun 19, 2010 at 3:19 pm
yezza2!
selamat datang yahudi! aku dahagakan darah kalian!
kesengsaraan akan datang xlama lg. segala sumber minyak akan dicilok lak oleh mereka. kite duk sibuk2 ngn royalti minyak, dorg datang amek cmtu je. xke berputih mata je kte nnti.
kalu dh tau akan mengalami kesengsaraan,
maka bersiap sedialah tanam ubi kayu. jom makan ubi kayu!
7 mann bravo // Jun 21, 2010 at 4:23 am
salam …
aku pk dalam kedatangan kapitalis kapitalis ekonomi barat ke malaysia ini … sudah tentu ada niat tersembunyi .. …. samaada memeriahkan ekonomi lalu “melanyakkannya sampai lunyai ….” ataupun sebab lain …
tetapi sudah pun menjadi berita bahawa .. kewangan islam di malaysia pun wujud … hampir kebanyakkan bank di malaysia pun mempunyai perbankan islam … cuma yang menjadi isu nya nanti .. dia nya CEO, COO atau CFO …… siapakah agaknya .. adakah betul berlandaskan syariah atau tidak …..
8 bekak // Jun 21, 2010 at 3:39 pm
ni le namenye akhir zaman, cemane kite tentang sekalipun, cemane kite ubah sekalipun, Allah S.W.T dah tetapkan dah, ISLAM jua yg berjaya…
daripada meringkuk dok pikir bende duniawi ni, afdal lagi tingkatkan Iman… Yahudi ngan dakyahnye, kite yg ISLAM ngan dakwahnye… Nabi dah pesan, jalankan tugas kite.. DAKWAH ILLALLAH!
9 cia // Jun 21, 2010 at 3:46 pm
welcome yahud….. i need your blood for islam
10 Sir Wan // Jun 21, 2010 at 4:48 pm
Saya mempunyai pandangan lain dimana Goldman Sachs masuk ke Malaysia untuk meruntuhkan ekonomi Malaysia sebelum PRU-13 dimana Pakatan Rakyat yang sememangnya diketahui member baik kepada Yahudi…Jadi disini kemasukan mereka ini adalah meruntuhkan ekonomi Malaysia sekaligus bakal meruntuhkan kerajaan BN seperti krisis ‘97 dimana ramai pemimpin asia tenggara jatuh.Jadi disitu pengganti PM akan terasa terhutang budi terhadap Yahudi ini dan seterusnya PM kita akan mengikut apa kata cakap mereka…
11 anon // Jun 21, 2010 at 6:39 pm
sungguh menarik teori yg dikemukakan sir wan. mungkin bala ekonomi akan berlaku antara bulan jun hingga awal tahun depan.
12 noi // Jun 22, 2010 at 3:32 am
boleh saya masukkan artikel ini dalam bloq nisa shah alam?
13 papabran // Jun 22, 2010 at 6:51 am
Bahana yang dihadapi di negara-negara luar yang kita perhatikan selama ini akan kita rasai tak lama lagi.Adakah kita bersedia? Dimanakah imam yang kita tunggu2 selama ini? Imam mahadi muncullah dikau!!
14 cia // Jun 23, 2010 at 6:19 am
JANGAN LAH TUMGGU SAJA IMAM MAHADI…….. TAPI JADI ORANG YG BERGERAK DLM JIHAD DAN MEMDAPAT SYURGA DAN MENDAPAT REZEKI DISISI ALLAH SWT….AMINNNNN
15 Zihan // Jun 23, 2010 at 8:38 am
Jangan duk kalut… Ekonomi akan stabil kalau kita tidak malas…
16 Afif // Jun 23, 2010 at 4:33 pm
Rajin yg mcm mana tu Zihan…?
Stabil? Boleh tlg jelaskan…
17 aDI // Jun 24, 2010 at 3:37 am
Nampaknya macam ramai umno yang tinggalkan komen dalam web ni.
18 mat™ // Jun 25, 2010 at 12:59 am
@zihan : ekonomi xkan stabil jika penyagak mata wang nie bertapak di malaysia…ingt mereka mencari titik kejatuhan negara..mereka menunggu peluang yang sesuai kemudian baru baru mereka bertindak..apa yang akan terjadi selepas ini mereka akan menguasai kesemua bank2 dimalaysia menjadi satu bank..dan kemungkinan yang paling besar yang kite takuti adalah mereaka ini akan mengusai BANK NEGARA MALAYSIA DAN AKAN MENCETAK RINGGIT…saya bukan cakap ikut pendapat saya ini saya amati dalam 3 buku yang dijadikan rujukan dan bagaiman mereaka lakukan
i - sejarah pemikiran 1- sulaiman nordin
ii - pawns in the game- William Carr Guy
iii - tragedy & hope - Carroll Quigley
19 orangKEDAH // Jun 25, 2010 at 2:30 pm
apa nak jadi dengan malaysia
20 ibnu muhamad // Jun 28, 2010 at 9:21 am
salam..
*zihan-saya rasa post anda da ok tp ada lagi kekurangannya…jgn fikir pendek..cuba lontarkan pemikiran kita jauh ke hadapan..klo rajin mmg ekonomi akn stabil tp bagi individu itu sdr je tp masyarakat sekeliling mcm mana?negara mcm mana..kne fikir masalah negara jgk ttg ekonomi dan lain2..jgn fikir ekonomi kita je stabil tp tidak pada negara kita kn..kdg2 kena fikir out of the box sahabat..maafkan saya saudara zihan..tegur jika salah..tambah jika kurang.
21 mael // Jun 30, 2010 at 4:26 pm
hahahahaha.
22 Teuku Zacharyah Bin Teuku Nyak Khairy Iskandar // Jun 30, 2010 at 5:41 pm
SEJARAH TELAH MEMBUKTIKAN BAHAWA UMNO BERSEKONGKOL DGN YAHUDI SEJAK ZAMAN SEBELUM KEMERDEKAAN NEGARA LAGI…
Bila UMNO kata mereka yg memperjuangkan kemerdekaan tanah air kita ini.. maka hampir 80% golongan muda dan golongan cerdik pandai dari kalangan bangsa melayu akan bangun berdiri meminta bukti serta fakta yg kukuh siapa dia manusia2 dlm UMNO yg mempertahanankan tanah air kita dahulu..
Orang UMNO mana yg mengangkat senjata menentang penjajah..?? orang UMNO mana yg terpaksa melarikan diri ke dlm hutan dgn meninggalkan anak isteri / suami semata2 kerana diburu oleh tentera2 british kerana dituduh sbg komunis dan gerakan2 berhaluan kiri..
Tun Mahathir dan Tunku Bedol Raman Kat mana masa tu..?? dibawah naungan British bukan..?? menjadi anak emas Britishkan..!!
Knp para pemimpin melayu yg menentang British ditangkap di bawah ISA, dibunuh dan diburu sehingga ke dlm hutan..?? siapa yg menjadi dalang dan tali barut British serta pemberi maklumat risikan kpd pihak British tentang gerakan2 pejuang melayu tersebut sehinggakan mereka semua dijejaki dan ditangkap oleh british… ??
Golongan yg menjadi Baruah British inilah yg pada waktu dan ketika ini dgn tidak berasa segan silu mengatakan bahawa mereka semualah yg berjuang menuntut kemerdekaan..
Wahai sekalian Mahluk UMNO kalau kalian semua bodoh jangan pula cuba nak memperbodohkan org lain terlebih2 lagi golongan generasi muda melayu..
Semua org tahu yg UMNO ini dululah yg menjadi kakitangan serta mata telinga British dan bekerja dgn kerajaan British untuk mentadbir Malaya.. huhu.. kalau dgn Puak2 tak berpelajaran serta sengal bolehlah nak temberang… .
Semua org tahu bahawasanya,Orang2 UMNO nilah dahulunya yg mengampu pihak British serta menghasut serta merendah2kan org melayu dgn hasutan yang cukup popular pada masa itu..
” Macam mana org melayu nak perintah negara sendiri kalau nak buat Jarum sebatang pun tak tahu ”
Justeru itu UMNO dgn redha menerima pakai Perlembagaan Negara ciptaan Sir Load Reid ( seorang Yahudi ) hingga ke hari ini dan membakulsampahkan hukum Allah.. - bukti nyata UMNO bersekongkol dgn musuh Allah yang nyata..
Ketika British memperkenalkan konsep ” Jus Soli ” iaitu menerima dan mengiktiraf semua bangsa yg berada di Malaya ketika itu sebagai warga negara malaysia ( cina dan india ). Siapakah yg bersetuju dgn agenda yahudi tersebut..?? bukankah tangan2 UMNO yang menyambutnya dgn redha..?? walaupun ketika itu semua ulama` yg bercita-cita mendirikan daulah islamiah dalam negara kita menentang agenda Yahudi tersebut..?? Apakah UMNo masih nak menafikan segala kedurjanaan mereka ketika itu..
Tunggulah di makamah Allah dipadang Mahsyar nanti dan saksikan lah bagaimana Allah membentangkan segala2nya berhubung tentang peranan UMNO bersama2 Yahudi dan Nasara bersepakat merencanakan penubuhan negara proxy yahudi di Malaysia ini.
Kami merayu kepada sekelian Penyokong serta Ahli UMNO yang kononnya drpd golongan cerdik pandai melayu, silalah Tuan2 dan Puan2 senaraikan beberapa nama2 Para pejuang UMNO yg telah ditangkap serta dipenjara oleh pihak British dan telah menggadaikan nyawa mereka demi mempertahankan kesucian Agama dan Maruah bangsa Melayu..
Sila nafikan bahawa org yang merangka serta menulis Perlembagaan Negara Malaysia ( Sir Load Reid ) Bukan seorang Yahudi Laknatullah.. sehinggakan dalam frasa2 terakhir Perlembagaan Negara Yahudi sendiri menulis ” Bahawasanya selepas ini tiada sebarang Undang2, akta mahupun peraturan baharu yang boleh mengatasi segala Undang2 yang telah termaktub di dalam perlembagaan Negara baru Malaysia yang merdeka lagi berdaulat.
* Dengan termatrinya frasa2 terakhir tersebut maka segala hukum Allah telah dipijak2 serta diinjak2 di bawah telapak kaki yahudi Laknatulullah hanya dgn kita berpegang kepada Perlembagaan Negara ciptaan yahudi tersebut.
Sila cabar fakta dan sahutlah cabaran Aku wahai panglima dan srikandi ketuanan sekular UMNO..??
23 satria // Jul 4, 2010 at 2:58 am
Trend Penjajah… mereka hanya akan meninggalkan negara yang pernah dijajah setelah mereka berjaya mengangkat orang tempatan menjadi kerajaan boneka mereka. Dengan rancangan mereka ini, penjajah dengan mudah dapat mempengaruhi kepentingan negara bekas jajahan mereka tersebut di masa hadapan. Adakah Malaysia dimerdekakan dahulu (1957) kerana di negara ini sudah ada kerajaan boneka penjajah? Siapa mereka? Jika benar ini berlaku, apa tindakkan rakyat Malaysia terhadap kerajaan boneka tersebut? Ramai rakyat Malaysia menyambut baik dan memberi sokongan sepenuhnya terhadap kerajaan ini dari dulu hingga sekarang, buktinya kerajaan ini kekal hingga sekarang….. Kenapa?
24 zaidgeriks // Jul 4, 2010 at 2:59 am
wahai saudara..jgn bertikam lidah x tentu hala..
Nabi yg kita kasihi telah meninggalkan Al-Quran & sunnah..berbaliklah kepada asal..
sama2 kita berdoa supaya kita diberikan hidayah supaya dpt menentang dugaan duniawi.
Islam itu indah..Islam itu sempurna
25 cincai // Jul 6, 2010 at 4:14 pm
….setiap masalah ada jalan penyelesaiannya, InsyaAllah
jikaTPM tidak di pecat pada september 1998,
mungkin kesusahan yang “akan” kita hadapi,
telah pun berlaku…
saya tidak menafikan, Federal Reserve bertugas hanya sebagai pencetak u.s dollar, manakala kerajaan u.s berhutang dengan Federal Reserve berserta dengan bunga nya sekali… perkara “susah” ini telah berlaku, jika keputusan drastik tidak dilakukan ketika moron george soros menyerang ringgit dan capital market kita…
26 Zain Azai // Jul 8, 2010 at 4:18 am
TPM sama ke,PM tak sama ke, tetap duduk dalam sistem yg sama jugak.
Hatta kalau bertukar parti pemerintah pun,natijahnya tetap sama.Teropong lah undang2 tertinggi negara malaysia ini,apa yg ada tertulis di situ.
27 Teka aje.. // Jul 8, 2010 at 4:21 am
Ramai yang takut Yahudi buka bisness,Bagai mana kalau Yahudi atau keturunan yahudi dapat jadi Sultan atau Agong Malaysia…
siapa tau kan.!!
28 Kumanddie // Jul 8, 2010 at 10:00 am
Bab keturunan yahudi.
Mengikut satu sumber yg samar-samar, di bawah ini adalah keturunan yahudi di negara kita :
Zeti (Gabenor Bank Negara)
Pak Lah (bekas PM)
Syed Hamid Albar (bekas Menteri)
Syed Mokhtar Al-Bukhary (bisnessman)
Bekas Pengerusi IKIM (saya lupa namanya, muka beliau seperti muka Bani Israel, hidung mancung)
Kalau di luar negara , keturunan yahudi adalah :
Bani Saud (pemerintah Arab Saudi)
Ahmedinejad (pemerintah Iran)
Namun itu hanya satu tuduhan yang tidak pernah dibuktikan oleh sesiapa. Kalau anda ingin tahu lebih lanjut, sila buat pemeriksaan DNA ke atas nama-nama di atas.
Wallahualam bissawab.
ALLAH tidak memandang ke arah keturunan dan rupa paras. ALLAH pandang ke arah taqwa yang ada di dalam hati seseorang.
29 Serammm.... // Jul 9, 2010 at 6:42 am
Ramai orang Malaysia dan nusantara yang bangga kawin mat saleh,termasuk elit2 juga vvvvv….rupa-rupanya ada bloodline Y tanpa di sedari atau telah pun tertipu.
Dengar cerita yg menjajah nusantara nama saja org2 Eropah tapi ada bloodline Y juga.Adusss !!! buat bangsaku tipah sudah tertipu.
Agaknya Mesia dalam ………….?
30 Em. // Jul 9, 2010 at 6:44 am
Memang Allah tak mengira keturunan atau rupa.Tapi ada PROTOCOL tu jenis nak menakluk dan menjahanamkan manusia.
31 hamba kepada Allah // Jul 9, 2010 at 1:27 pm
hahaha, orang yahudi nak masuk malaysia, apa yang nak dikecohkan? sebelum nie berlambak dah syarikat2 diorang kat sini, strabuck, mcd, kfc, jenama pakaian, minyak wangi, kasut, selipar… 2×5 jer…arak bersepah2…kroni2 yang kat atas je terselamat dulu dan selamanya, yang nak tanggung masalah..orang2 susah…tukang sapu, jaga, kejer kedai makan, kuli2 yg sewaktu dengannya…ekonomi malaysia kaya macam manapun…satu sen tidak mendatangkan keuntungan dekat mereka yang dah berpuluh tahun hidup dalam sengsara…pejabat agama apa citer? diam seribu bahasa…hbs kuat pegi check kes khalwat. kes logo halal haram… sampai ke sudah…dulu, kini dan selamanya….Selamat Datang Ke Penghujung Nyawa Dunia.
PEACE!
32 Kumanddie // Jul 10, 2010 at 2:29 pm
Video ini menunjukkan kisah kekejaman Tun Dr Mahathir ke atas Umat Islam di Memali, Kedah pada tahun 1985.
Peristiwa ini bakal berlaku lagi sekiranya kita memejamkan mata dan membiarkan yahudi-yahudi keparat bertopengkan Melayu dan Islam meneruskan rancangan konspirasi sulit mereka.
http://www.youtube.com/watch?v=bOaGU_AsZmc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=bOaGU_AsZmc&feature=related
33 Kalimah // Jul 12, 2010 at 7:04 pm
Haha u guys should b more open about this.terlalu bnyak salah kan umno aku tgk.ok if korang pengikut setia blog ni then mesti semua tau ape itu CFR.so y dun u guys chck sape org/pemimpin kite yg ade dlm tu.ye,sumone yg korang asyk and dok banggakan macam hero.for me,buat apa nk salah kan org? Umno same pas and adil pun same.benda ni patutnye mmberi kesedaran kat kite untuk berhati hati dgn mainan yahudi dan berubah.so dari keep pointin fingers,y dun we seat togthr as a muslim to fight all these.btol x?jgn terlalu taksub pls,jgn sampai semua benda nk di politikan,berbalik balik pada siapa kita.kita kan islam,semua bersaudara kot.selagi kita berbalah mcm ni slame tu la kite as melayu/islam akan ketinggalan.fikir fikirkan lah ye.
34 Zihan // Jul 13, 2010 at 2:32 am
12 FAVORITE FOOD OF PROPHET MUHAMMAD (S.A.W.W)
1. Barley ( ?? jau): Good in fever, while use in a soup form.
2. Dates ( ????? ): The Prophet (S.A.W.W) said that a house without dates has
no food. It should also be eaten at the time of childbirth.
3. Figs ( ????? ): It is a fruit from paradise and a cure for piles.
4. Grapes ( ????? ): The Prophet (S.A.W.W) was very fond of grapes - it purifies the blood, provides vigour and health, strengthens the kidneys and clears the bowels.
5. Honey( ??? ): Considered the best remedy for diarrhoea when mixed in hot water. It is the food of foods, drink of drinks and drug of drugs. It is used for creating appetite, strengthening the stomach, eliminating phlegm; as a meat preservative, hair conditioner, eye soother and mouthwash. It is extremely beneficial in the morning in warm water.
6. All types of Melon ( ?????- ??????- ????): The Prophet (S.A.W.W) said: ‘None of your women who are pregnant and eat of water melon will fail to produce off spring that is good in countenance and good in
character.’
7. Milk: The Prophet (S.A.W.W) said that milk wipes away heat from
the heart just as the finger wipes away sweat from the brow.
It strengthens the back, improves the brain, renews vision and drives away forgetfulness.
8. Mushroom : The Prophet (S.A.W.W) said that mushroom is a good cure for the eyes; it also serves as a form of birth control and arrests paralysis.
9. Olive Oil ( ?????): Excellent treatment for skin and hair, delays old age, and
treats inflammation of the stomach.
10. Pomegranate ( ???? The Prophet (S.A.W.W) said it cleanses you of Satan an evil aspirations for 40 days.
11. Vinegar ( ???? ): A food Prophet Muhammad (S.A.W.W) used to eat with olive oil. [That's now a fashion in elite Italian Restaurants]
12. Water ( ???? ): The Prophet (S.A.W.W) said the best drink in this world is water, when you are thirsty drink it by sips and not gulps, gulping produces sickness of the liver.
35 Zihan // Jul 13, 2010 at 4:45 am
Jangan Malas kalau Nak Ekonomi Stabil..
Orang Melayu mesti rajin usaha agar kuasai ekonomi
Bank Dunia biar jadi milik kita
Wall Street patikan jadi milik kita
CNN patikan jadi hak kita
Microsoft ikut telunjuk kita
Tapi sekagi dok bawah telinjuk depa ni..
memang akan kena tenyeh la
Lahir je kat dunia ni masuk incubator buatan Yahudi belum lagi sempat azan kat teling
Kutuk YAHUDI guna kumputer buatnan Yahudi
36 fhhz3 // Jul 13, 2010 at 6:30 am
setuju ngan pendapat di atas…
37 Aliff // Jul 13, 2010 at 8:08 am
wah! nampaknya hero-hero islam akhirzaman kena buat revolusi besar-besaran ni….
semua sistem kuffar kena hapuskan…
betul tak kesimpulan aku tu???
Kalau ubah sana,repair sini sikit tak kan menjadi punya.Buang masa aje.
38 Camashio // Jul 13, 2010 at 9:20 am
Jgn2 bangsa lain buat bangsa dan ugama sama mcm Yahudi:
Cth Yahudi = bangsa (Yahudi) + ugama (Yahudi) = Judaism
Cth Cina = bangsa (Cina) + ugama (Cina) = Chinaism
Cth Jepun = bangsa (Jepun) + ugama (Jepun) = Japanaism
Cth Korea = bangsa (Korea) + ugama (Korea) = Koreaism
a) Sesiapa yg menganut ugama Yahudi bermakna dia berbangsa dan berugama Yahudi
b) Sesiapa yg menganut ugama Cina bermakna dia berbangsa dan berugama Cina
c) Sesiapa yg menganut ugama Jepun bemakna dia berbangsa dan berugama Jepun
d) Sesiapa yg menganut ugama Korea bermakna dia berbangsa dan berugama Korea
Kita kena ingat, YAHUDI nie adalah bangsa dan ugama… kalau bangsa lain tau ni… mungkin lebih chaos la dunia… bahaya kalau bangsa lain tau benda ni… kalau boleh… jgn ikut idea ni… sekadar lontaran kata2 ku…
39 fhhz3 // Jul 13, 2010 at 9:22 am
uishh… apa kebende idea nie??? jgn2…
40 ANTI-ZION-THH // Jul 13, 2010 at 11:12 am
quote dari zihan..
“Kutuk Yahud guna kumputer buatan Yahud”
Ini perang saraf siber yang efektif. Tiada pilihan
Kjaan arab seperti Mesir, Saud, Iran, Jordan, Iraq dah jadi proksi kufar melutut kepada Kjaan OWG Israel, Amrik, Euro
Umat islam memang boleh cipta susunan kod dan teknologi jenis baru, tapi ZIONAZI penghalang takkan bagi peluang islam hidup aman maju
Di mana2 ruang intenet cth Youtube kebencian terhadap umat islam amat extremist. Banyak betul akaun Anon Troll Zionis yang benci ugama dan melagakan umat sesama ugama
Bagi ZIONAZI, golongan berugama spt islam, christian, judai, hindu, buddist dan lain2 mesti dihapuskan sehancur remuk, digoreng fitnah minda mereka dan mengalah jadi pengikut sebelum OWG betul-betul lengkap
Dajjal ZION taknak ada istilah Agama + Sains.
Mungkin boleh pakai pakaian melambangkan agama tapi Dajjal+Setan tetap nak manusia dalam diri lupa tuhan
Kalau boleh Dajjal+Setan nak semua manusia lupa tuhan terus
ZIONAZI cuma mahu Sains Sekular Acuan Mereka dan pemanipulasian/pembohongan Multiagama
Christian dan Judaism memang diakui telah diinfiltrasi + diubahsuai oleh golongan MAKJUJ
Semua sedia maklum musuh utama yang bakal muncul nanti ke bentuk fizikal sepenuhnya ialah Dajjal=AntiChrist=Maitreya
Dajjal akan melagakan MakjujMAGOG(ZIONAZI) dan YakjujGOG
Kedua-dua jenis kaum “Barbarian Bijaksana” ni memang sudah lama keluar, bersebati, kahwin campur, beranak-pinak dengan masyarakat dunia demi menyembunyikan genetik ganas mereka
Yajujmajuj tetap masih ingat nasihat gelap nenek moyang mereka yang dikurung dalam tembok oleh iskandar zulkarnain
Generasi demi generasi, banyak dari mereka yang sudah MENGETAHUI SIAPA IDENTITI DIRI GENETIK MEREKA YANG SEBENAR
Dendam kesumat Yajujmajuj akan balas kepada semua umat manusia yang mereka panggil GOY menurut buku ciptaan mereka jugak TALMUD.
Holocaust, SuperFitnah, Komunis, ZION, NAZI, WW1 WW2 WW3, House of Rothschild&Rockefeller
Semua tu berakar-umbi dari Dajjal serta golongan MakjujMAGOG(ZIONAZI) dan YakjujGOG
Mereka PASTI AKAN melakukan kerosakan besar-besaran di atas muka bumi. Keadaan waktu tu memang dah dalam petanda kiamat besar
Bila sampai waktu tu, gua memang akan “Lari jauh dari Dajjal, tentera konco ZIONAZI, NATO dan PROKSI Sekular Kufar”
Mereka akan bertabrakan di seluruh pelusuk dunia macam Sotong Syirik Paul ada dimana-mana
Sesiapa tertangkap mesti di666kan oleh RFID
Jika difikirkan petanda kiamat besar memang logik
41 Zihan // Jul 14, 2010 at 2:51 am
Ayat-Ayat Talmud
Di bawah ini adalah segelintir ayat-ayat Talmud yang dijadikan doktrin perang tentara Israel. Dalam peperangan, seorang tentara Israel wajib menghafal Talmud dalam kesempatan yang khusus. Terutama pada hari Sabbath (Sabtu)
“Orang Yahudi diperbolehkan berdusta menipu Ghoyim (non-Yahudi)” (Baba Kamma 113a)
“Semua anak keturunan Ghoyim sama dengan binatang, ” (Yebamoth 98a)
“Seorang Ghoyim yang berbaik pada Yahudi pun harus dibunuh, ” (Soferim 15, Kaidah 10)
“Barangsiapa yang memukul dan menyakiti orang Israel, maka ia berarti telah menghinakan Tuhan, ” (Chullin, 19b)
“Orang Yahudi adalah orang-orang yang soleh dan baik di mana pun mereka berada. Sekali pun mereka juga melakuan dosa, namun dosa itu tidak mengotori ketinggian kedudukan mereka, ” (Sanhedrin, 58b)
“Hanya orang Yahudi satu-satunya manusia yang harus dihormati oleh siapa pun dan oleh apa pun di muka bumi ini. Segalanya harus tunduk dan menjadi pelayan setia, terutama binatang-binatang yang berwujud manusia, yakni Ghoyim, ” (Chagigah 15b)
“Haram hukumnya berbuat baik kepada Ghoyim (Non-Yahudi), ” (Zhohar 25b)
42 nex-one // Jul 14, 2010 at 8:56 am
kepada vatican:
Jangan ckp orang syok sendiri… bcose i know who u r…
43 anon // Jul 14, 2010 at 9:06 am
kepada para demonstrasi aman, pembela keamanan, peace aktivis, dielokkan jika tanggalkan TALI LEHER ketika menyampaikan ucapan. Tali leher ialah salah satu lambang masuni. Ambo tengok pun macam dicekik-cekik leher sesiapa yang pakai tali leher. Taktik yahudi masuni dan jesuit nak halang pernapasan orang ramai ni.
BOIKOT TALI LEHER
TALI LEHER LAMBANG MASUNI
44 Zihan // Jul 15, 2010 at 12:48 am
Bukan Tali Leher Je Lambang Masuni… Seluar Pun Lambang Masuni… Marilah kita Pakai Kain Pelekat.. Kain ikat kat kepala… Ini adalah budaya sebenar orang melayu
45 ajib // Jul 17, 2010 at 7:14 pm
nk wt ner,,,rakyat sndiri yang pilih
(parti kecewakan rakyat)
46 jomo // Jul 19, 2010 at 5:57 am
Apa pun yg kamu lakukan kaum yahudi tidak akan hancur..melainkan kiamat sdh hampir. itu fakta sejak azali..oleh itu apa yg penting tingkat kan ketaqwaan kepadaa Allah utk menempuh hari akhirat yg 300tahun masa akhirat manusia di padang masyar..subhanallah
47 shahir // Jul 21, 2010 at 10:48 am
mcm mne nk tentang yahudi kalau kita disini sentiasa berpuak-puak dan tiada perpaduan kaum..
pari polotik lah yg penting untuk perpaduan dan kesejahteraan rakyat..x kira UMNO PKR PAS DAP
mesti bersatupadu menentang semua dasar2 yahudi dajjal
48 Nano // Jul 21, 2010 at 1:04 pm
shahir, parti2 politik tu bawah sistem demokrasi berparlimen ciptaan zionist laknatullah. x berkat pun. xkan Islam nak naik dengan sistem ciptaan diorang.
49 Truebites // Jul 21, 2010 at 2:37 pm
Bukan Anwar Ibrahim ke secara terang terang mengaku dia adalah ahli lembaga executive CFR? Apa kamu ni? Tengok la sumer2 konspisrasi International Jewish managed Foundations yang Anwar ahli lembaga pengarah? Apa ni? Tipu diri sendiri ke?
50 Zihan // Jul 26, 2010 at 3:19 am
KITA LEKA LUPA
Dengan ucapan yang berapi-api dan mengunung ingin menentang yahudi …. tapi kita lupa dan lihatlah masjid kita yang tersergam indah dengan air cond tu berapa kerat yang berjemaah.. yang datang berjemaah rata-rata berumur 60 - 70 tahun…. Masyaallah…
Dan kita lupa… masyarakat sekeliling kita hari ini.. setiap hari terdengar cerita buang bayi… Astafirullah halazim
Masyarakat kita sekarang hampir buta
yang HALAL dan HARAM tiada beza
Semua ini perbuatan untuk mengalu-alukan musibah Bala bencana…. tunggulah wahai umat yang MACAM BUIH
51 anon // Jul 26, 2010 at 9:30 am
politik demokrasi bersatu tak guna krana ia jugak mainan sistem owg dajjal yahudi
konsep 1jenama ialah idea tiruan sistem owg dajjal yahudi
dajjal mmg pakar menyamar & meniru cara baik padahal tetap dajjal, PEMBOHONG BESAR AKHIR ZAMAN
btul kato zihan, skit je remaja beribadat. nak buat camna, dajjal & sistem owg yahudinya dah macam sotong zion yang sentiasa menghembuskan asap wahan di seluruh bumi. sudah tau terkena wahan, tetap jugak wahan. dah ketagih gamaknya.
Hutang Riba ialah contoh terbaik bagaimana goy wahan seluruh dunia tak kira bangsa & negara menjana sistem piramid owg dajjal.
52 anon // Jul 26, 2010 at 11:49 pm
walaupun berat nak akui, msia jugak proksi zionis yahudi. vatican yahudi dah lama boleh keluar masuk flight bisnes di sini. kapal kargo israel, jenama import kapitalis yahudi, APCO, omputih omyahudi jadi bos syarikat tempatan, yahudi kacukan tempatan dah banyak dah, omputih dan nigger dah boleh bebas seludup, jual dadah di msia
jesuit penyamar pun dah boleh lepak menyamar contohnya damansara jesuit youth dan vatican fan club. negara bebas demokrasi. zionis dan jesuit boleh masuk low profail jual jarum halus. boleh jugak upah rakyat tempatan jadi zionis. singapura dah diakui port zionis. pelipin port CIA, tailand bakal
rakyat tempatan pun dah mcm zionis ringan-ringan cuma tak ngaku. zionis adat ketimuran. budak skool zina, logol, lacur, jual dadah, rempit, samseng, lucah. bapak mak plak enjoy arak, judi, joli, kepala samseng, main saham, hutang riba, di KL dah biasa tengok. ada lagi banyak nak buat camana pekung di dada dah lebat gila
53 saiful azam // Jul 26, 2010 at 11:56 pm
anon dan zihan, janganlah hina-hina. tahulah betul tapi tak bolehkah cakap sesuatu yang positif membina??? asyik kondem je macamana kita nak maju?
54 Nano // Jul 27, 2010 at 12:19 am
solat masjid/surau rase dapat beri ketenangan berganda daripada solat sorang2 kat umah.
55 Zihan // Jul 27, 2010 at 8:42 am
BETUL KE NI
Kengkawan! Tanya sikit
Betul ke 12 suku kaum Bani Israel ni dari keturunan Nabi Yakub
56 Ahmad bin Abdullah // Jul 27, 2010 at 9:55 am
yup…12 suku tu 12 anak2 nabi yaakub…nickname nabi yaakub ialah israel…
57 anis // Jul 28, 2010 at 2:11 am
oh ye ke vatican fan club???…sekali allah tiup mati kau orang, cakap macam tak ada tuhan…
58 anon // Jul 28, 2010 at 2:25 am
Vatican FC ni “kawan mesra” si Damansara Jesuit youth. Dia hanya tahu cakap one line “merepek” je dalam setiap komen dia macam troll bodoh. Memang dah bodoh pun si vatikan fc.
Zionis vatican pedofile dah memang habis idea. Dah tak boleh pikir idea baru sebab dah terlalu lama dalam gereja pedofile. Nak meyamar jadi jesuit pun kantoi. Misi jarum halus gagal teruk. Baliklah kauuuu.
Ntah-ntah vatikan FC ni orang sama identiti ngan Damansara jesuit youth. Damansara cakap English rojak gagal MUET. Lain hari dia menyamar jadi melay vatican fc. Bikin malu weiii. Ko paham cakap melay kan?? Aku cakap terus terang sama muka lemak hodoh kauuu. Kauu memang absolute bodoh mangkuk hayun.
59 ajib // Jul 29, 2010 at 4:07 pm
i dont thnik so,maybe dier saja buat2 kelihatan bodoh n sengal supaya kita rasa thh ni mmg cam ni.kalau dia belakon jdi bodoh utk umpan kte cam ne?
60 anon // Jul 31, 2010 at 6:18 am
Buat apa takut dengan jesuit penyamar murahan macam damansara pelesit youth dan vatican FC.
Budak pelarian 2 ekor nii memang dah kering idea. Umpan jarum halus dah habis.
61 spam // Aug 5, 2010 at 3:52 pm
Allah SWT kn ade..ape mslh nyer…
phm ke tu..hik hik!
62 anis // Aug 6, 2010 at 1:09 am
sebab dia vatican fc tak tahu apa status allah sebagai tuhan boleh lakukan…dorang ada ugama pun , dorang tak tahu yg kuasa tuhan tu macam mana…they are just lost…
63 anon // Aug 6, 2010 at 2:58 am
Jangan kalian takut temberang si vetikanfc. vetikanfc dan damansara pelesit youth budak pelarian 2 ekor ni memang pengkhianat negara.
Sebenarnya, elit illubinatang (duit bergerak) yang terketar-ketar takut. Jaga-jaga dibunuh atau dikidnap bodyguard sendiri yaa.
64 kucai // Aug 20, 2010 at 12:13 pm
zihan,awatla hang ni..hang gunakan internet untuk tentang yahudi…gunakan komputer untuk tentang diorang..tu pon tak tau..zaman nabi dulu pon..nabi jual perisai dia sebab nakkan duet..ikot cara nabi…gunakan ape yang yahudi ade untuk tentang mereka balik..
65 Jew Malaysia // Aug 30, 2010 at 4:10 pm
aisey..saya ubah fikiran..mungkin lebih baik saya syorkan semua manusia memeluk ugama yahudi..jadilah kita bangsa yahudi…bila semua jadi yahudi,maka amanla dunia ni..kan bagus..
66 anon // Aug 30, 2010 at 5:45 pm
kucai, dengan tahap ko ni, nak jadi pencuci tandas yahudi pun belum tentu dapat. So, kuburkan je idea cipan ko.
67 anon // Sep 5, 2010 at 5:26 am
Ntah-ntah Jew Msia ni Zihan. Mana ada lagi pengampu zionis dalam blog ni selain Zihan. Dengan idea tenuk kurap, usaha pejewsan tahap balaci bawahan ibarat menyumbat sampah ke dalam mangkuk tandas yg sedia tersumbat.
sekarang dah banyak so called jew zionis pagan kelas balaci dari mexico, brazil, kanada hasil kawin campur. Apapun, mereka bergantung mcm penagih dadah pada taiko samseng pembekal dadah mereka iaitu yahudi zionis syaitan ASHKENAZI KHAZAR TARTAR EROPAH which is tergolong sebagai MAGOG.
Dulunya Khazar, Magog keluar hijack kahwin campur Khazar, menyamar identiti baru sebagai Ashkenazi padahal sama je mutant perang. Ashkenazi=Khazar
68 anon // Sep 7, 2010 at 4:22 am
PATI ZIONIS JEWS ASHKENAZI=KHAZAR hina kristian & islam.
http://www.youtube.com/watch?v=nXo3KSa8Guk
Leave a Comment