Petikan dari blog FOM

Salamua’laik,
Kalian sudah puas dengan keputusan Piala Dunia yang baru lepas? Baiklah, kini kita tumpukan perhatian kita berbalik kpd kajian konspirasi ‘kebetulan’ semula. Terima kasih kepada saudara Rijal82, JTR, BradoKapak dan beberapa lagi pengkaji konspirasi lain atas pendedahan awal mereka mengenai Piala Dunia yang lepas.
Mavi Marmara diserang, satu dunia menumpukan mata pandangan ke Gaza lalu meninggalkan Bilderberg melakukan mesyuarat secara senyap. Terima kasih kepada Ibnuyaacob.com yang mendedahkan hal mengenai mesyuarat ini. Mavi Marmara kemudian ditinggalkan kita lalu terbanglah kita keawangan menuju ke Afrika Selatan melihat dan ‘memuja’ kehebatan ciptaan Tuhan yang juga kebanyakan daripada mereka adalah anti-Tuhan.
Para pengkaji konspirasi telah mendedahkan logo Piala Dunia yang berbentuk kepala Horus dan bola yang digunakan ketika Piala Dunia (Jabulani) yang menyamai lambang Jahbulon. Jahbulon adalah ALAT sembahan Freemason yang dihasilkan daripada gabungan triniti Jehovah, Ba’al dan Osiris.
Para saintis terhandal dunia telah membuat beberapa siri kajian supaya bola kesayangan mereka itu menjadi bulatan yang sempurna dan menjadi rebutan dan kesayangan para ‘pahlawan’ atas padang. Perancangan mereka tidaklah selengkap perancangan Allah.
Sepanjang kempen Piala Dunia, ‘kesempurnaan’ Jabulani telah memberi banyak masalah kepada para pemain dan memaksa Adidas (pengeluar) menghantar bintang-bintang mereka (Ricardo Kaka, Petr Cech, Oliver Kahn, Michael Ballack dan beberapa pemain lain) mempertahankan Jabulani.
Tanpa kita sedari, upacara pembukaan Piala Dunia juga sebenarnya dipenuhi dengan upacara sembahan ‘dewa’ mereka (saya tidak berkesempatan menyaksikan upacara pembukaan. bahagian ini diceritakan kepada saya melalui gambar-gambar dan penerangan-penerangan yang disiarkan di laman BBC. maaf jika ada sebarang bahagian yang salah)

Upacara dimulakan dengan persembahan penyanyi Afrika dengan bunyian gendang dan alat-alat muzik yang lain. Persembahan ini dipanggil The Calling. Siapa yang mereka panggil?Mungkin ini yang mereka panggil untuk masuk ke tengah padang dan menjadi perhatian dunia..

[BBC: A giant human-powered dung beetle dribbles an equally large Jabulani around the pitch to the delight of the fans in the stadium]
Upacara pembukaan diteruskan dengan beberapa krew mengangkat kumbang (Dung Beetle) yang menolak masuk Jabulani ke tengah pentas persembahan/padang. Kumbang juga merupakan salah satu unsur penyembahan firaun mesir kuno. Manusia/kita mengangkat kumbang tersebut dan kumbang tersebut mengangkat Jabulani ke tengah perhatian dunia supaya menjadi tatapan dan pujian semua.

Penyanyi terkenal Hollywood (ejen mata satu terhebat), R Kelly bersama Soweto Spiritual Singers, penyanyi gereja Afrika menyanyikan lagu ‘Sign of a Victory’ sebagai tanda kemenangan mereka menjauhkan perhatian dunia daripada isu-isu yang jauh lebih penting.

Peta Afrika dilakarkan ditengah padang diperhatikan seluruh masyarakat dunia. Sememangnya tumpuan kita tertumpu disana!

[BBC : A smoking calabash, depicting the stadium design is featured during the opening ceremony]
Mereka diluar stadium (the Hidden Hand) menggunakan kita semua dengan ‘membakar’ kita dalam kawah berapi besar (stadium) dalam upacara penyembahan matahari mereka! Pembinaan stadium Soccer City, Johannesburg berbentuk kawah berapi disertai dengan bahagian dalaman yang diwarnai dengan warna api.

Sepanjang kempen Piala Dunia, kita disajikan dengan kehebatan sotong Paul menyesatkan umat Islam. Dengan senang kita menerima Paul dan pasangannya Pauline dari Jerman dengan mengiakan kehebatan mereka. Sotong (dalam bahasa Jerman dipanggil Krake) memang sudah sinonim dengan mitos Kraken, sotong gergasi di tengah lautan dalam yang menghancurkan kapal-kapal besar.
Sudah terang lagi bersuluh, sotong Jerman tersebut memang disediakan awal-awal bagi memecahkan buih-buih di lautan. Bukankah nabi sudah berpesan, umat Islam akhir zaman hanya ibarat buih-buih di lautan? Jika anda rajin perhatikan laman-laman web yang menyiarkan berita bola sepak sepanjang kempen Piala Dunia, anda sebenarnya dapat mengagak bahawa pemenangnya memang sudah dipilih awal-awal lagi… ‘allahu’alam.

81 responses so far ↓
1 Mahathir Bilderberger // Jul 14, 2010 at 2:59 am
Siapa percaya sotong terus batal aqidah. Minta semua peminat bola mengucap balik 2 kalimah syahadah :
Aku naik saksi bhw tiada Tuhan yg disembah melainkan ALLAH
Aku naik saksi bhw Muhammad saw adalah hamba dan pesuruhNYA
Sotong hanya mainan THH utk menyesatkan Umat Islam semata-mata.
2 7th scream // Jul 14, 2010 at 3:09 am
kalu mreka xdpt mnyesatkn dlm hal2 bsar,mreka cba myesatkn dlm hal2 kcik wlhal skcil zrah..ksian stong paul,bliau pun mhluk Allah,tp dpt ancaman drpd owg rmai.haha.bute pe m’nusia skrg ni.’beza antara m’nusia n haiwan,kte dkrniakn akal utk brfkir scara wras..yg hang pcaya st0ng knpe…nauzubillah….
3 anon // Jul 14, 2010 at 4:33 am
panggang itu sotong syirik paul jadikan sushi sotong jangan-jangan sotong syirik tu ialah jin toncit yg menyamar
4 pacifist // Jul 14, 2010 at 4:38 am
salam ziarah disini
dengan agenda in the name of sport,art etc.umat islam,bkn yahudi menanggalkan pakaian(kehormatan) kerana piala dunia.berjaya memesongkan kita kpd kejadian mutakhir ini.adakah kita masih terjerumus ke lubang biawak utk kali ke dua?
-kabilahmerdeka.blogspot.com
5 Jamal Rafaie // Jul 14, 2010 at 6:53 am
Salam ziarah.. Saya dah mengagak pasti ada konspirasi Dajjal dalam Piala Dunia ni, cuma saya tak banyak ilmu untuk mengkaji apakah mesej yang tersembunyi.. Hari ni saya dah tau.. Syukran..
Minta izin untuk ambil info di sini ya.. Kredit untuk anta..
6 nabila // Jul 14, 2010 at 7:03 am
masa tgk german vs spain (semi-final)..sy rs german mmg sengaja main utk kalah??
mcm x masuk akal jer bl team sehebat German lngsung x mpu mengatur serangan dgn baik..hmmm
7 Say No!!! to Sotong Paulus... // Jul 14, 2010 at 8:32 am
kita goreng sambal tumis aje si sotong paulus tu.kurang asam kita tambah cuka.
Paulus @ St Pauls nama paderi kristian yang banyak putar belit.
patut lah bola dah di jaringkan si England,refree tak kira gol….rupanya ada sotong sebalik bola…
kehkehkeh….korang jgn fanatik sangat ngan bola ni.sejarah asal usul permainan bola ni burukkk…
8 anon // Jul 14, 2010 at 8:49 am
ikut saintipik, memang boleh atur kemenangan dari mula
sotong syirik tu pun boleh diatur
peti diletakkan aroma tertentu yg sensitip ke deria sotong, warna bendera pada peti
senang senang sotong syirik bodo dipancing masuk dlm peti beraroma
9 waka2 // Jul 14, 2010 at 9:00 am
lagu waka-waka kakakak tu…. ada apa sign konspirasi tak??
aku tengok shakira tu yg gelek macam sotong…hahaha!
10 Shakira ejen yahudi // Jul 14, 2010 at 9:29 am
Lagu shamina mina eh eh . Waka waka eeeeeeehhhh. This time is Africa.
Itu semua agenda yahudi jahanam untuk merosakkan akhlak muda-mudi. Sedangkan sehelai rambut pon sudah dikra aurat, ini pula peha , ketiak , tetek dan jubo beliau. Lagi lah besar haramnya !!!
Bertaubatlah wahai peminat bola sekalian. Anda sudah disihir oleh THH dengan hanya seekor wanita ejen yahudi saje.
11 anon // Jul 14, 2010 at 9:45 am
orang hispanik latin ada campuran yahudi jugak. mereka dari tribe of asher
tu pasal, agen zionis yang paling sesuai mensotongkan media muzik dunia time woldocup tak lain tak bukan shakira hutang dari colombia
12 nex-one // Jul 14, 2010 at 3:56 pm
pada pendapat saya:
tiada siapa yang dpt bantu org2 bukan Islam mcm awak, wahai vatican.. untuk masuk ke syurga slama-lamanya.. melainkan dalam neraka slama-lamanya akibat mendustakan kebenaran serta menyekutukan Allah..
13 makhluk Allah // Jul 14, 2010 at 6:19 pm
hem..satu kupasan yg menarik..
tp aku susah skit la nk tinggalkan bola nih…
dh lame try tp x berjaya…
smua yg buruk2 lain dh mampu aku tinggalkan…
hebat betul penangan yahudi dan konco2 nye dlm melalaikan umat islam nie kan…
aku nie peminat fanatik raul gonzalez…
any idea x mcm mn nk tinggalkan bola ni?
(kat campus bile ade mase free mesti tgk bola,main bola n main game bola)
14 Shahrizat Jesuit Pencetus Penzinaan // Jul 14, 2010 at 11:28 pm
Cara nak hilang cinta bola ialah dengan korbankan sedikit harta dan masa anda di Jalan ALLAH.
Sedangkan Nicholas Anelka pun boleh masuk Islam dan keluar ke Jalan ALLAH selama 40 hari. Inikan pula kita yang sudah tersedia Islam sejak lahir.
15 makhluk Allah no. 2 // Jul 14, 2010 at 11:41 pm
@makhluk Allah
Hmm… Ap kate ko cincang bola tu sampai lunyai, lepas tu ko kunyah bola tu secara perlahan-lahan. Mane tau berhasil. =)
…………………………………………………………………
Semuanya dalam mindset ko, mula dari hati kate ingin berhenti akal akan anggap minat pd bola BERLEBIHAN satu pembaziran mase.
Sebenarnya minat pd bola x menjadi masalah, yg menjadi masalah diri kite sendiri. Pandai ke kite membahagikan masa untuk diri kita (beribadat, mencari rezeki, beriadah), keluarga, dan Allah.
Wallahu’alam
16 Shahrizat Jesuit Bertudung Lucifer // Jul 15, 2010 at 7:00 am
Tahukah saudara-saudari tentang kisah Memali.
Mahathir adalah syaitan yang merancang pembunuhan Umat Islam secara besar-besaran di Malaysia. Beliau merupakan ahli kehormat Bilderberg, iaitu sebuah organisasi Zionis yang merancang semua konspirasi penghapusan Umat Islam di seluruh dunia. Mahathir bertopengkan Peace Global Perdana Organisation, Pekima dan UMNO bagi mengaburi mata Umat Islam tentang penglibatan beliau di dalam organisasi sulit Zionis. Beliau merupakan penyembah Dajjal nombor 1 di dalam negara kita.
Mahathir juga seorang ejen rahsia CIA. Beliaulah yang merasuah ramai orang untuk membuat konspirasi rusuhan 13 Mei. Beliau juga yang membuat surat layang dan mengedarkan kepada askar, polis, UMNO dan mahasiswa bagi memfitnah Tunku Abdul Rahman. Ketika beliau dibuang daripada kabinet, beliau pernah tinggal di Australia dan dibiayai sepenuhnya oleh perisikan rahsia CIA. Ketika itu, beliau telah memburuk-burukkan Melayu dengan mengatakan bahawa Melayu adalah manusia yang paling pemalas di dalam dunia dan Melayu tidak tahu membuat jarum.
Manakala di Memali, beliau merupakan syaitan yang merancang pembunuhan Umat Islam di situ dan mengarahkan mahkamah supaya tidak melayan kes Memali ini.
Mahathir juga yang merasuah Tan Sri Rahim Noor dengan memberi wang sebanyak RM3.5juta bagi meletakkan racun di dalam makanan Anwar (yang ketika itu dimasuki lokap di atas tuduhan yang tidak pernah dilakukan oleh Anwar sendiri).
Pada tahun 1999, Mahathir menulis surat kepada PM Israel dengan memberi ucapan tahniah dan meminta Ehud Barak supaya memujuk Madelene Albright supaya memberi dana daripada tabung Clinton untuk membiayai UMNO dalam pilhanraya umum Malaysia dan membunuh semua Gerakan Islam di Malaysia.
Jangan percaya terhadap semua temberang di dalam media massa tajaan Tun Dr Mahathir .
Kini APCO menjelma. Maka sudah pastinya Umat Islam akan ditindas lebih dahsyat daripada kisah Memali tahun 1985.
17 papabran // Jul 15, 2010 at 7:27 am
http://feryco.com/konspirasi-dunia-world-cup-2010-dan-olimpik-2012
18 muqriz // Jul 15, 2010 at 7:47 am
Sempena piala dunia,Nike telah melancarkan kasut bola khas yang diberinama “The Elite” dengan tapak kotak hitam & putih,salah satu simbol freemason..sudah terang lagi bersuluh..adidas dengan jabulani,nike dengan boot The Elite.
19 UMNO pembela Yahudi // Jul 15, 2010 at 9:53 am
The Global Voice of the Jewish Community desak Amerika putuskan hubungan dengan Anwar kerana isu APCO. Ini bererti, DSAI perlu ‘bersedia’ dengan risiko nyawa kerana mata-mata Mossad sedang memburu.
Source: Rijal82
20 anon // Jul 15, 2010 at 10:22 am
kes memali tu memang tak boleh dibukak semula kah? makamah persekutuan tak layan?
teruklah kalau tun dr.m ada sejarah hitam yag cuba disembunyikan sebelum penubuhannya.
21 wanariefimran freeourmind // Jul 15, 2010 at 2:45 pm
terima kasih ibnuyaacob kerana menyiarkan artikel ini..
@makhluk Allah
tiada yg salahnya jika bermain bola digunakan ut menyihatkan ubuh badan dan meneruskan kerja2 berdakwah fisabilillah. cuma janganlah sampai terlalai. janganlah disebabkan hanya sebiji bola kita mencaci sesama saudara. janganlah kerana bola kita berpecah-belah..
@muqriz
warna Nike Elite Series dalam kempen ‘Write The Future’ sebenarnya memberitahu ’sesuatu’..saya terlupa nak dedahkan perkara ni dalam blog FOM..akan saya update semula..
22 makhluk Allah // Jul 15, 2010 at 4:59 pm
tq kepada komen2 yg cube membantu..
aku harap satu hr nnt aku dpt jd muslim yg baik..
tp alhamdulillah stakat ni walaupun obses dgn bola,tp aku x lupe pada tanggungjawab seorang muslim…
tp,bukan senang utk kite kluar dr bayangan fitnah akhir zaman dan fitnah yahudi ni kan…
tp korang2 smua pn aku nk nasihatkan supaya mula menyimpan emas dan perak….sebab
“Abu Bakar Ibn Abi Maryam melaporkan bahawa beliau mendengar RASULULLAH SAW telah bersabda; Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah DINAR (EMAS) dan DIRHAM (PERAK)[untuk digunakan”.Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal.
23 hamba allah // Jul 15, 2010 at 5:55 pm
cuba korang buka link nie..adakah benar aldolf hitler berlaku sedemikian?http://www.tranungkite.net/v10/modules.php?name=News&file=article&sid=6429
24 anon // Jul 16, 2010 at 2:51 am
di mana nak cari dirham? gua tak pernah nampak satu..
25 matalwan // Jul 16, 2010 at 3:56 am
ada banyak lagi tntang pembukaan World Cup : http://vigilantcitizen.com/boards/viewtopic.php?f=8&t=4748&hilit=WORLD+CUP&start=30
26 makhluk Allah // Jul 16, 2010 at 4:44 am
anon : sila ke http://www.dinarlovedirham.blogspot.com
kat situ ade mcm2 jenis dinar & dirham
27 sigaraning // Jul 16, 2010 at 5:40 pm
time kaseh rungkaikan konspirasi sblik WP’10
em.leh x sape2 yg taw sjarah asal-usul bola sepak??
da lame nk taw p x ttaw lg.tq
28 matalwan // Jul 18, 2010 at 3:03 am
Kalau mengikut ulasan yang diberi pada perlawanan akhir ini di antara Sepanyol dan Belanda, Belanda sepatutnya menang. Tapi oleh kerana campur tangan THH (kalau ada) , Sepanyol lah yang menang. Kerana secara simboliknya menunjukkan Sepanyollah yang menyebabkan kejatuhan empayar Islam di Andalusia. Dalam kaitannya pada Piala Dunia tahun ini, inilah gambaran umat Islam telah dilupakan mengenai tragedi di Gaza dan mesyuarat Bilderberg dan perancangan Dajjal dlm waktu2 ini sebaliknya memuja para ‘pahlawan padang’ mereka. Sampaikan orang Islam sanggup menggunakan wang mereka untuk bertaruh pasukan mana kah yang menang. Ini bukan rekaan, tapi saya sendiri melihatnya. Datang keje jer duit bertukar tangan, bukan sebab berjual beli tapi bertaruh “berjudi”. Masa Mavi Marmara diserang x dengar pulak orang berbual2 tentangnya, tapi time World cup aje, tiap2 hari bola, “makan bola, tidur bola, minum coca-cola, wakakaka it time in africa”
29 Affan // Jul 18, 2010 at 4:32 pm
Salam ziarah.
Info yang bermanfaat.
Itulah, saya bingung dgn org yang marah dgn Paul, kenapa hendak marah sedang Paul tidak memberi mudarat dan kebaikan. Marah Paul ramal betul, tapi tak sedar sudah syirik kerana percaya ramalan Paul, sebab tu marah. kalau tak percaya takkan lah marah.
30 Affan Ruslan // Jul 18, 2010 at 4:40 pm
Tuan, saya ada ambil artikel ini dulu dan sudah diletak kredit ke blog ini.
Ini permalink entry tersebut:\
http://www.affanruslan.com/2010/06/nano-robot-dan-projek-lucid.html
31 shah9 // Jul 19, 2010 at 7:03 am
fuhhh..lama x bukak blog ni….dok sebuk ngan paperwork…
balik ke tajuk asal…. pada saya (pendapat peribadi) menonton permainan bola sepak ni x salah kalau betul niatnya… n jugak cara kata menguruskannya…
kalau nak ikutkan byk laki benda2 yg kita x patut tengok….nyanyi2….cat walk….persembahan sana sini..n sebagainya…
bagi saya terus terang sebagai salah seorang yg suka ngan sukan bola…kita boleh tonton untuk petingkatkan pengetahuan kita….ada byk cara…nama negara pun saya rase ramai yg xtau ada negara honduras…. slovenia… dan sebagainya….
tu dah satu pengetahuan am….kot ditanya dalam soklan PTD ke KPLI ke pape xkan x nak jawab sebab berkaitan agenda rahsia???…
cuma kita berpada-pada la kan…. x salah nak nonton tapi yg masuk sampai tang judi….percaya kat si Paul kering tuh… jaga sampai pagi tapi miss subuh…. pe citer kan?
bagi satu contoh…. seorang kawan kita ni berniat nak ibadah di awal pagi… tp susah nak bejaga atau liat n ngantuk… so member pun bangun malam layan bola kejap sbb minat… abis bola kul 4:30 terus solat tahajud, tasbih, hajat sampai subuh terus siap2 g keje..hah macam mana? (provided kawan kita ni dah tido dulu la lepas isyak takpun dalam kul 9 malam)…ha??
32 Ahmad bin Abdullah // Jul 19, 2010 at 7:25 am
apa hukum seorng lelaki melihat aurat lelaki lain?
33 shah9 // Jul 19, 2010 at 8:26 am
ni byk khilaf ni kalo x salah saya…mohon sapa2 yg expert sila explain yek
34 anon // Jul 19, 2010 at 9:54 am
haram tu lalaki lihat aurat lalaki lain lolz
lagi2 gay ish ish ish… dosa tu
35 Nano // Jul 19, 2010 at 10:42 am
ade org minat bola, ade minat muvi, ade minat videogame. sebenarnye sume ni bleh melupakan manusia kpd tuhannya (sememangnye dicipta untuk itu), hatta ade orang zaman Nabi (kalo silap sila betulkan) yg sanggup dermakan kebun dia sebab ade burung kat kebun ganggu dia beribadah. Kita ni sebenarnye takut akan realiti sebab kita tahu tujuan hidup kita ni untuk beribadah, jadi bila kita minat ngan dunia ni, kita berada dalam dilema. Ibadat buat, tapi bende2 lalai dan dosa nak jgk, mcm pagi buat ibadat, petang buat dosa. Kita kene akur bende yg ade unsur yg diharamkan contohnye tgk cite pompuan seksi haram menengoknye. Selain tu, cam tgk bola, men videogame, kalo nak layan jgk, unsur2 yg diharamkan tetap masuk dalam saham kita. peringatan untuk diri ini jgk. hehe
36 Nano // Jul 19, 2010 at 11:37 am
The grandson of Abu Bakr (may Allah be pleased with both of them) was once asked his opinion on the permissibility of lewd music. His response was with a question. He asked the questioner, “On the Day of Judgment, Allah Subhannahu Wa Ta’aala will separate things into Truth and Falsehood. On which side do you think he will put lewd music?” The person responded that he thought it would be put on the side of Falsehood. He then said, “Then take a fatwa from your own heart.”
http://etori.tripod.com/dajjalsystem/attack.htm
37 c@rt00n // Jul 20, 2010 at 9:20 am
kalau panduan kita quran & sunnah sepenuhnya pasti dan pasti kita tidak akan sesat untuk selama-lamanya…jgn percaya pada media..tp percayelah pada quran&sunnah…
38 Kisah Mahathir Kutty // Jul 21, 2010 at 7:03 am
20 KISAH / KERENAH PEMIMPIN UMNO
YG KURANG WARAK PADA PANDANGAN DR. MAHATHIR
Aku rasa tak perlu aku memperkenalkan diriku kepada engkau Mahathir, kerana di satu ketika dulu kita tersangat akrab. Pernah pada tahun 1989 sewaktu engkau dan aku keluar negeri sewaktu bergambar berdua engkau tidak memarahi diriku walaupun aku menggosok-gosok bontot engkau yang dah kendur dan lembik. Sesungguhnya Dato’ Seri Anwar Ibrahim yang ‘Bersih, Amanah dan Warak’ engkau katakan tidak bermoral serta kau aniaya dia, tapi engkau lupa Allah tahu segala-galanya dan menunggu masa untuk meragut jantung bateri engkau.
Bila engkau mampus, rakyat dan bumi Malaysia ini tidak rela menerima engkau lantas bangkai engkau dicampakkan ke laut untuk habuan sang jerung perkasa. Untuk pengetahuan saudara Firaun, ingin ku imbas kembali segala perangai kroni-kroni yang engkau katakan bermoral seperti berikut :-
Sabbaruddin Chik - Kau gunakan dia semasa Perhimpunan UMNO 1998 untuk memasukkan buku ‘50 Dalil Mengapa Anwar Tidak Boleh Menjadi PM’ ke dalam beg-beg para perwakilan bertujuan memfitnahkan Anwar. Barua!!!!!….Engkau ini kaki betina, kaki mabuk brandi, tak padan ketot, kongkek betina sana sini, kebanyakannya di luar negeri. Dia ini juga adalah Menteri Toyol (Berlendir) yg menguasai segala hantu pelesit dan jin aprit serta ilmu hitam.
Isa Samad - Kau suruhnya buat kenyataan memburukkan Anwar dan engkau berkongsi dengannya bersama-sama Cina di Nilai untuk menternak babi besar-besaran. Isa Samad juga terlibat dalam kes pembunuhan Dato’ Taha yang membuat angkara noda terhadap Dato’ Mohktar Hashim. Bila Dato’ Taha terbunuh pada tahun 1980-an maka dia punya nama pun naiklah menjadi Menteri Besar Neg. Sembilan. Maka jadilah panca delima, di mana siang jadi bigfoot dan malam menjadi pondan.
Najib Tun Razak - Seekor lagi kaki betina. Dah kena tangkap khalwat dengan Ziana Zain, nasib baik berlaku di Neg. Sembilan, lalu Isa Samad tolong settlekan, Isa Samad dah tumpang seinci (bukan sekaki). Si najib ni ada isteri baik diceraikan, lalu kahwin dengan bini janda orang (Rosmah - Emelda Marcos Malaysia). Padan muka dia dapat bini yang kuat joli. Sekali shopping di luar negeri habis RM 1 juta. Mana si Najib dapat duit ni……..
Rahim Thamby Chik - Perogol Bersiri yang sekarang ni bergilir-gilir dengan Ghaffar Baba sedang “mengerjakan” Ummi Hafilda sambil buat road show memburuk-burukkan Anwar, sambil menikmati juadah haram……sial !!!!!! punya orang, tapi tak apa, kerana depa orang UMNO. Pantang nampak perempuan dahi licin, habis dirogolnya, tak kira Melayu ke, Cina ke, India ke, Benggali ke, Portugis ke, Kuching ke, habis dibedalnya dan diratah-ratah. Pelahap betul !!!!!!…. Bajingan goblok ini satu aja ubatnya. Bila dia bersama-sama gengnya membuat road show, maka penonton hendaklah beramai-ramai baling telor tembelang busuk kemuka bajingan ini, padan muka kerana hati mereka pun memang busuk……hahahaha……..gila punya orang.
Megat Juned Megat Ayob - Yang telah membuntingkan Muktakizah di Selayang, bila beliau dituntut mengahwininya, dia telah mengupah orang membunuhnya di depan rumah di khalayak ramai, namun orang tak berani beri maklumat. Oleh kerana masa itu dia jadi Timbalan Menteri Dalam Negeri, dia pun tutup kes. Aniaya itu perempuan…….kesian.
Daim Zainuddin - Dia ni boleh digelar Maverick Malaysia kononnya depa nak pulihkan ekonomi, tapi dia yang punggah duit rakyat dan beri kat Mahathir Kutty. Dialah mastermind menjatuhkan Anwar, walaupun ia diam, tapi berbisa. Kata orang kalu jumpa ular, lebih baik bunuh dia dulu, keling pun baik sikit dari yang sorang ni. Gerakannya ala mafia, member nampak relax / diam, tapi upah gangster Samy Vellu mainkan peranan. Kalau tak jalan baru upah profesional dari luar negeri. Partner kamcing dia ialah Dato’ Aziz Shamsuddin, yang sanggup tembak Anwar Ibrahim jika Anwar menang bicara. Itu tak tahulah sama ada dia
tembak sendiri atau upah professional killer.
Mohamad Rahmat - Dia boleh diberi gelaran Pelakon Lelaki Terbaik, kononnya nak menonjolkan diri untuk jawatan TPM, mencanangkan kononnya ada orang dalam UMNO nak jatuhkan Firaun. Yang sebenarnya Mohamad Rahmatlah yang jadi balaci/barua/mafia untuk menjatuhkan Cek Det. Dia ni juga kaki blue file. Kekadang dia yang jadi pelakon utamanya. Jika artis tu tak beri……dot…dot….dot .. dia akan gam artis tersebut……putus rezekilah.
Tengku Razaleigh Hamzah - Dia ni lagi sikit punya haru. Dulu masa dia pegang jawatan Menteri Kewangan, dialah yang kebas duit BBMB. Kesian Lorraine Osman teraniaya dipersalahkan, sepatutnya Ku Li dan engkau (mahathir) ditangkap untuk dibawa kemuka pengadilan, tapi depa lepas, sebab kuasa ada ditangan. Lagi satu yang aniaya dalam kes ini ialah sewaktu Ibu Pejabat BBMB di Jalan Melaka yang terbakar di bahagian Pentadbiran dengan tujuan untuk menghapuskan bukti-bukti dokumen yang menunjukkan Ku Li dan Firaun terlibat secara langsung dapat dihapuskan. Tetapi sungguh malam ia telah meragut nyawa seorang budak pejabat yang bermalam disitu. Sungguh kejam dunia ini……eh salah dunia tak kejam, tapi manusia sendiri yang kejam. Dia ni lagi tak boleh diharap, dia sanggup jual negara pada sesiapa saja asalkan dapat duit, perempuan dan todi (jadi keling mabuk).
Rais Yatim - Ini seekor lagi bajingan yang tak sedar diri, cakap tak serupa bikin. Dulu semasa tubuhkan Semangat 46 kononnya bersumpah hendak bakar jambatan P.Pinang bila dah lepas ke seberang. Tapi sekarang dah jilat balik. Malulah….! Malahan ada hati berangan-angan nak tonjol diri biar dipilih jadi TPM…..sorry ! Sekarang ni tengah sibuk buat road show nak mengampu si Mamak Malbari, tapi rakyat tau tembelangnya, kononnya jambatan barunya tengah nak siap, bukan jambatan konkrit tapi jambatan buluh, kalau roboh ia hanyut jatuh juram…mampus kau. Tapi dia ni tak boleh jadi pemimpin kerana takut bini , dah termakan nasi kangkang. Bini suruh hisap, dia hisap, bini suruh jilat, dia jilat. Ini ke dia tokoh pemimpin ?
Abdullah Ahmad Badawi - Walaupun kononnya bersih janganlah taksub pula. Dia ni perawakannya lembik, kalau bercakap /berucap tak ubah seperti ‘kambing gurun’ bunyinya ‘bek……..bek……beeekkkk…. tak tau apa biji butir yang dicakapkannya. Mana ada standard nak jadi TPM. Kalau jadi pengurus zoo negara bolehlah, dapat berkawan dengan kambing, kerana Khir Johari dah nak pencen. Sejuta lebih baik lagi kalau Dato’ Seri Anwar yang jadi PM bukannya TPM . Bahlol dia orang ni !!!
Taib Mahmud - Orangnya pandai makan, pandai simpan tapi bukannya simpan dalam ASB/ASN. Diam tak diam boleh kumpul RM 20 billion. MasyaAllah ! Habis duit projek Bakun disapunya, kemudian kebas lagi duit rakyat.
Sanusi Joned - Dia ni memang banyak idea-idea, tapi idea yang bukan-bukan. Dialah juga yang beri idea kepada kau (mahathir) untuk menyuntik virus HIV ke dalam tubuh Dato’ Seri Anwar. Tapi oleh kerana semua dah tahu rancangan itu, lalu di KIV dulu. Patutlah diakhir-akhir ini mukanya tak ubah macam orang kena AIDS (Aku Ingin Dubur Saja). Aku rasa sembahyang hajat rakyat dah mula menampakkan hasilnya kepada kroni-kroni engkau dan akhirnya ialah engkau (mahathir nyanyuk).
Yusof Noor - Dia ni nampak gayanya seperti orang yang warak. Tapi tak ubah bagai burung kakau tua engkau. Dalam banyak-banyak geng engkau dia ni warak sikit (warak bahalol). Maka si burung kakak tua ni pun ikutlah arahan si diktator ni, kerana dah dijanjikan dengan jawatan Menteri Besar Terengganu. Tapi yang syoknya si Wan Mokhtar pula tak ubah seperti mamak malbari mahathir. Depa berdua nak tongkat dunia, selagi tak mampus tak nak undur. Habis……………punyalah banyak problem.
Shahidan Kassim - Dia ni lagi bodoh. Dahlah orang sibuk-sibuk dengan isu nepotisme dan kronisme, tak dengak cakap you, pi tarok adik dia bertanding di Arau, tapi rakyat dah sedar…….hancok berderailah. Dia ni juga yang beri idea lucutkan kekebalan Raja-raja. Kesian Raja-raja depa semua dah tak da taring ye !………… itu pun masih dok diam lagi, tak berani nak lawan / jatuhkan you. Mungkin depa semua sayangkan you tak ? Akhirnya Raja dan Sultan pun tinggal di dalam Bilik Kebal Bank Negara dan Agong pula jadi Boneka si Mahathir. Tapi kau tak tau ! Yang semua orang dah tak suka dan muak dengan telatah kau. Shahidan jugalah yang mengapi-apikan si mamak malbari supaya menyekat ulama menyebarkan pengaruhnya dan menyekat penceramah-penceramah ugama yang pro kebenaran untuk mencari makan. Yang boleh berceramah ugama hanyalah yang mengampu bodek kerajaan dan menipu rakyat. Ya Allah ! mengapakah ini boleh jadi. Shahidan juga peruntuh masjid orang. Kalau dia tak bawa Erra Fazira ke London dulu, taklah Awie putuskan tunang dengan Erra Fazira. Cis bedebah, perosak serangga. Lepas tu baru dia uruskan iklan sabun Lux untuk Erra Fazira, waduh….waduh. dapat bayaran RM 100,00.00 untuk satu iklan…pelikkan……?
Ibrahim Ali - Si mulut celupar, dah mula pasang angan-angan Mat Jenin. Si ketot ni dah buat agenda Semangat 46 di dalam UMNO. Inilah masanya kalau S46 nak balas dendam, luka lama berdarah kembali. Walaupun darah dah tak ada tapi parutnya masih ada. (Tapi darah bulan/haid masih ada……) Agenda yang dimaksudkan tadi ialah depa melobi agar Razaleigh Hamzah jadi TPM untuk beberapa saat saja. Kemudian si Firaun pun kojol mampusla…..Seterusnya Razaleigh akan jadi Perdana Menteri dan akan melantik Rais Yatim sebagai TPM dan si ketot ni jadi Naib Presiden dan orang 46. Perasannya nak pegang jawatan penting dalam kabinet. Tengok cermin dululah. Bila tiba ke tahap ini maka al kisah kempunanlah si najib dan si abdullah badwi dan maka bermulalah dinasti melayu yang bahalol/biol/tolol dan toyol. Dia ni juga muka tak bawak rezeki, badannya sial memanjang, kena mandi 20 jenis bunga Pak Man Telo.
Ghafar Baba - Si bahlol ni ibarat kuda tua, dah tak boleh ditunggang lagi, kalau kuda race course dah ditembak mati. Pergi Indon pun nyaris dibunuh oleh orang di sana. Bila balik ke Malaysia pula terlepas cakap (dah nyanyok) di Mingguan Malaysia 18.10.1998, mengatakan jika BN buat pilihanraya sekarang dah tentu BN akan kehilangan 60% - 70% majoriti, habis. ! Nasib baik si Mahathir Kutty berada di Jepun, kalau tidak Ghafar baba masuk ISA !…. rasakan. Padan muka dia. Misi Mahathir ke Jepun untuk meminjam duit gagal, kerana mereka lagi cerdik dah tahu asal usulnya ialah Mahathir Kutty a/l Muhammad Iskandar Kutty. Kalau masa Anwar dulu memegang jawatan Menteri Kewangan, semua kakitangan kerajaan confirm boleh dapat bonus, tapi sekarang aku berani potong … dot … dot… dot… potong jarilah, jika selepas ini pekerja boleh dapat bonus lagi. Kita semuanya disuruh ikat perut. Celaka punya manusia ! Zaman Anwar, pekerja dapat bonus, kerana dia beriman dan beragama Islam, yang melarang wang yang sepatutnya dinikmati oleh pekerja dari masuk ke kantung individu, lalu beri bonus kepada pekerja di sepanjang Anwar memegang jawatan Menteri Kewangan dari 1993 - 1998, tak dapat banyak, sikit pun ada, terutama kumpulan C dan D. Tapi sekarang bila Mahathir dah ambil alih …. Jangan haraplah………kempunan, lalu menjilat dan menggigit jarilah kita ….! Melepaslah bonus ! Meleleh-leleh lah air liur basi……. Si Ghafar ni kalau betul-betul diamati mukanya seiras dengan rupa beruk tua dalam filem Planet of The Apes.
Abu Hassan Omar - Selama 6 bulan engkau tipu rakyat di Lembah Kelang. Bermula Apri 1998 - Oktober 1998, kononnya loji air di empangan Semenyih dan Langat di paras yang kritikal. Setelah aku hantar agen CIA dan KGB aku menyiasat, rupa-rupanya engkau dah dok berpakat dengan Mamak Mahathir supaya mengaburi mata rakyat. Mana nak ada air, kerana kau dah salurkan ke Kompleks Bukit Jalil untuk mengisi air ke dalam kolam-kolam tanah dan untuk diisi ke dalam tangki-tangki air kediaman
di Kompleks Bukit Jalil. Si Hassan Omar (Abu Hassan Pencuri Karya P.Ramlee) pula diberi ganjaran dengan RM7 juta sebagai tutup mulut untuk perbesarkan rumah kediaman. Fullamak punya solid you……. Rakyat yang tak tahu hal ini takunglah air untuk kegunaan harian, kerana air dicatu selang sehari. Tak selamatlah kau Abu Hassan Pencuri Air (karya Mahathir). Rakyat yang bodoh ini pun sembahyanglah hajat minta turun hujan, sedangkan si Mahathir tersipu-sipu dan tersenyum melihatkan rakyat yang ditipunya. Di dalam hatinya berkata, Bodoh sungguh rakyat Malaysia (Mahathir Boleh !) Lagipun jika benar Malaysia dah kemarau,
kekeringan air, takkanlah hanya di Lembah Kelang saja, sedangkan di negeri-negeri lain air melimpah terbuang ! Logik tak ? Ini kerana sistem saluran paip air untuk ke Komplek Bukit Jalil yang paling dekat ialah di kawasan Selangor dan Lembah Kelang, bodooohhh ! Itu pun tak boleh nak fikir ! Haiiyaa ……..!
Rafidah Aziz - Singa betina dari Hadyai, semua saham beri kepada anak, ipar, menantu, hantu dan segala suku sakatnya dibolot semuanya. Sedangkan Ketua Pergerakan Wanita UMNO pun tak boleh kontrol, ada hati pula nak jadi TPM (nak kontrol lelali / perempuan dan pondan). Bila orang beri peluang pegang Wanita UMNO, tak amanah dikebasnya duit Pergerakan tersebut, ini nak pegang jawatan TPM / PM, lagi haru, nanti habis duit dipunggahnya masuk simpan di Bank Switzerland, macam Daim,
Firaun dan kroni-kroni. Tapi tak mengapa, jika dia ni jadi TPM, tak sunyilah Mahathir, boleh tumpang tidur sebilik, kemudian panggil ‘Mat Sabu’ dan tangkap khalwat ! Tapi tak mengapa, kerana body Rafidah macam kuih pau menggelembong di sana, menggelembong di sini, sikit punya ‘Best Among The Beast’ ‘Macam Pinang Di Belah Dua’.
Annuar Musa - Mat Rip sekor ni lagi tak guna. Dahlah tak ada member Parlimen, hanya dilantik sebagai Senator untuk jadi Menteri. Tak sedar diri nak melobi di Mamak, buat kenyataan itu dan ini memfitnah Dato’ Seri Anwar. Engkau kuat sangat membodek untuk menutup kejahatan engkau makan duit haram, di mana 80% duit subsidi kerajaan untuk rakyat masuk
dalam poket engkau.
Hishamuddin Tun Hussein Onn - Dia ni berpura-pura membodek Mahathir. Dia ingin membalas dendam kerana semasa bapaknya Tun Hussein Onn jadi PM dulu, Mahathirlah menjadikan bapaknya boneka, secara halus si Firaun suruh Hussein Onn mengundurkan diri, kononnya masalah kesihatan. Sekarang dia nie berazam nak jatuhkan Mahathir pula. Dia ni pula bercita-cita tinggi. Walaupun suara tak ada, tapi nak juga bercakap. Entah apa biji butir yang dikatakannya orang tak faham, hanya dia yang faham sorang. Dia ni boleh join dengan Abdullah Ahmad Badwi, ‘Sound Problem’.
Tidakkah engkau (Mahathir Kutty) nampak perbezaan anak-anak engkau dengan anak-anak Anwar ? Anak Anwar dan nampak boleh mewarisi ketokohan pemimpin baru 18 tahun dah jumpa Habibie dan Presiden Estrada. Tapi anak-anak engkau hanya tahu berjudi habiskan duit rakyat dan menipu rakyat. Mintak-mintak Allah gilakanlah anak engkau. Dah engkau pula rakyat mendoakan agar cepat-cepatlah mampus. Kalau bermotokar accidentlah, kalau naik kapal laut karamlah, kalau naik kapal terbang jatuh terhempaslah. Akhirnya naik roket pergi ke bulan duduk dengan alien dan tubuhkan Alien Nation. Kalau sekarang engkau
rasa telah menang, tapi keadilan dan kebenaran akan muncul kerana Allah beri engkau peluang untuk bertaubat dan menyatakan yang sebenar kepada rakyat. Sebab itulah nyawa engkau liat sikit nak mampus. InsyaAllah ! Lagipun engkau dah pasang semua barua-barua untuk mempertahankan kepentingan engkau. Bukan saja semua instrument kerajaan engkau peralatkan, tapi kau dah beringat dari dulu lagi.
Contohnya dari segi penulisan kau ada ‘Zainuddin Maidin’ (zam). Di gedung wang ringgit pula kau ada Si Abul sebagai Gabenornya. Di Kota Setar pula kau ada Si Bapoo (Ketua Polis Daerah). Dengar cerita kau nak lompatkan Si Bapoo untuk jawatan Ketua Polis Negara. Di mahkamah pula kau ada ‘Kembar Patail’. Seorang peguam dan sekor lagi hakim untuk membicarakan Anwar. Habis……! Lingkup……..! Tapi kau jangan lupa Allah ada dimana-mana. Pertolongannya akan tiba untuk Anwar yang teraniaya dan untuk kami semua. Lihatlah nanti………Mahathir Kutty !!!
Kalau nak dikaji dengan nama seperti Maidin, Abul, Patail dan Bapoo semuanya ini adalah nama-nama mamak, iaitu darah kacukan Keling/Melayu (serupa you la). Jadi tak heranlah jika terjadi apa-apa kepada negara ini you boleh lari balik India (negeri Samy Vellu). Patutlah cara-cara Samy Vellu pun ala-Mahathir Kutty. Dulu kesian penyanyi M.Nasir difitnah, kononnya ‘Memperlecehkan Mahathir’ …. Tapi sekarang 20 juta rakyat Malaysia (90%) hari-hari sumpah seranah, mencerca dan maki
hamun si mamak tak sedar diri ni. Dah nak ‘Majal dan Lali’ dah jadi darah daging…….!
Saya rasa tentu si Firaun masih ingat lagi Peristiwa 13 Mei 1969. Kau telah membakar semangat rakyat supaya berbunuh-bunuhan antara kaum. Kau juga tulis surat-surat layang dengan memakai nama samaran ‘Parang Panjang’ (panjang ke ?), ‘Selempang Merah’ dan ‘Keris Terbang’ mengapi-apikan antara kaum berbunuh-bunuhan pada 13 Mei engkau ingat orang tak tahu, tapi Al-Marhum Tuanku tak pun tahan kau dalam ISA.
Engkau (Mahathir Kutty) juga telah terlibat secara langsung dalam komplot pembunuhan orang kaya Tan Sri Yahya yang terhempas helikopter dulu. Engkau taku kerana dia orang kuat Anwar yang boleh menggugat kroni-kroni kau seperti Daim, Aziz Shamsuddin, Sanusi Joned, Sabaruddin Chik dan ramai lagi. Engkau takut dengan bayang-bayang sendiri. Kasihan aku tengok Anwar teraniaya dituduh dan dihina seaibnya, sungguk tergamak engkau memfitnahnya demi untuk menyelamatkan anak-anak engkau yang boros/soros. Sebenarnya duit rakyat telah diboroskan oleh anak-anak engkau, lalau engkau pusing cerita yang kononnya George Soros lah yang memanipulasikan mata wang kita ……….. Penipu besar ! Mana tidaknya anak orang lain tahu pergi masjid, tapi anak you hanya tahu berjudi menghabiskan duit berjuta-juta sekali main. Bila habis duit mintak kat bapaknya, bila bapaknya tak da duit lalu ambil duit rakyat. Bila duit rakyat tak dibenarkan oleh Anwar, lalu kau pecat dan mengaibkannya dan all keturunannya.
Ingat di Padang Mahsyar kelak semua rakyat akan mendakwa engkau, masa tu engkau dalam keadaan bogel dengan kaki tangan dan mulut kau tersumbat tak boleh bela diri. Orang pertama yang akan dakwa ialah Anwar ….dan rakyat semua. Marina Yusuf pula akan jentik-jentik anu engkau yang buas dan rakus, tapi sayangnya lemah tenaga batin. (selera besar tapi tenaga tarak)
Sampai hati engkau melakukan pembohongan besar-besaran. Cuba engkau tengok reaksi si Najib dan Syed Hamid Albar terhadap buku karangan Lee Kuan Yew yang bertajuk ‘The Memoir of Lee Kuan Yew’. Dalam buku tersebut baru sebut sikit saja kisah-kisah silam bapak kedua-dua pemimpin tadi, lalu anak-anak tadi dah melenting macam nak rak…….. Buat kenyataan itu dan ini. Sampai keluarkan araha kapal terbang Singapura tak boleh masuk ruang udara Malaysia. Ini belum lagi Lee Kuan Yew menceritakan jika bapak-bapak meraka ada meliwat atau terliwat …. Lagi haru.
Nampaknya sejarah Sang Rajuna Tapa dan Hang Jebat berulang kembali. Orang yang menentang pemerintah dikatakan pengkhianat dan orang menurut perintah dikatakan setia. Tapi yang setia dengan engkau pun semuanya orang-orang yang dah bankrap dan pokai (yang tak ada fuluslah) seperti Khalid Jefri yang membuat Hikayat Fitnah. Namun demikian diucapkan tahniah dan syabas kepada Lee Kuan Yew kerana memberitahu rakyat Malaysia keadaan yang sebenarnya. Sekalung bunga tahi ayam candu untuk you.
Kalau Singapura nak serang Malaysia pun serang lah, kerana rakyat tak bersatu hati lagi. Kalau sesiapa nak Ganyang Malaysia, rakyat akan kata ‘Biarkan-Biarkan’. Begitulah halnya dengan kes YAB Anwar Ibrahim semata-mata untuk kepentingan diri engkau, anak-anak dan kroni-kroni engkau. Ya Allah ! Tunjukkanlah kebenaran Mu sewaktu di dunia ini kepada si Firaun dan kroni-kroninya kerana rakyat tak sabar-sabar nak melihatnya. Perkenankanlah Ya Allah !.
Di zaman kegawatan ekonomi ini lagi senang nak dapat ‘Duit Terpijak’ (Hot Money) senang saja, pergi jumpa Mahathir, buat pengakuan kononnya Anwar dah meliwatnya dah tentu Mahathir akan beri RM….. berjuta-juta. Kan senang tu. Sekarang cuma ‘Kes Anwar Meliwat PM (Mahathir) dan KPN Rahim Noor’ aja belum dilaporkan ke mahkamah. Kalau lapor juga habislah jawatan PM dan KPN ……!
Bebal ! punya manusia ! Adakah patut diwaktu yang dikatakan kegawatan ekonomi ni engkau masih mampu menggunakan duit rakyat untuk membina mahligai kediaman engkau di Putrajaya berharga RM200 juta. Tidakkah engkau ingat rumah kata pergi, kubur kata mari. Diwaktu sekarang ini rakyat dah tempahkan batu nisan import untuk kau. Made in America. Insya Allah ! Pada firasat ku kejatuhankau dari takhta kali ini amat menghinakan dimana rakyat akan memburu kau, anak-anak kau dan kroni-kroni kau hingga ke lubang cacing (bukan lubang taik).
Sekarang ni engkau (si mahathir) dah nampak dah jadi Pengemis Jalanan Dunia. Pengemis bukan minta sedekah bukan minta simpati pun bukan. Dia ni Pengemis Zaman IT yang penuh teknologi. Pergi dengan menaiki kapal terbang, berpakaian kemas, pakai kot lagi, bertali leher dan berlipstick di bibir ! Ke Jepun, Brunei dan mungkin ke Bank Dunia akhirnya ! Minta sedekah! Minta sedekah ! bukan untuk rakyat dan negara tapi untuk anak-anak dan kroni-kroni dan diri sendiri. Sama-samalah kita tengok nanti. Tapi dunia dah tahu siapa Mahathir Kutty sebenarnya. Seorang Diktator ! Dunia takkan nak laburkan atau pinjamkan duitnya pada seorang Diktator ! Dunia dan negara jiran dah tahu sandiwara dan pekong Mahathir, hanya tunggu masa saja lagi untuk tersungkur dimana tunggul-tunggul kayu yang menyokong dia nie sedang ketakutan dan menggeletar kepanasan.
Sebagai ending untuk kisah ni, kalau benarlah jika salah seorang dari yang tersenarai ini termasuk Mamak Kutty menjadi Pemimpin Melayu, selagi itulah Melayu akan berpecah-belah dan UMNO akan roboh. Memang benar Melayu tak hilang di dunia. Tetapi tiada gunanya sesama Melayu mengkhianati Melayu. Cuba fikirkan. Sebagai penyelesaian masalah, bebaskan Anwar dan jadikannya pemimpin. Yang lain-lain semuanya tak guna. Jadi tukang karut bolehlah. Barulah boleh tidu malam. Tak payah minum air penawar atau air jampi. Tak susah-susah jumpa bomoh lagi, percaya bomoh hukumnya syirik, kafir ! Kalau nak, minum saja air
selusuh, atau pun minumlah round-up (racun rumput-rampai) agar dapat membersihkan hati mua yang penuh onar. Tapi sekarang ni engkau dah pelihara sekor sami Buddha di dalam Istana Mahligai you. Engkau dah tak percaya pada bomoh melayu lagi ! Engkau sudah murtad !!!………..Masya Allah……….. ! …Kafir…..!
Semoga engkau diberi taufik dan hidayah oleh Allah S.W.T Insya Allah !
Insan yang inginkan keadilan.
Sang Rajuna Tapa
TUANKU ABDUL RAHMAN PUTRA AL-HAJ………… BAPA KEMERDEKAAN
TUN ABDUL RAZAK ……………………………………. BAPA PEMBANGUNAN
TUN HUSSEIN ONN……………………………………… BAPA PERPADUAN
DR. MAHATHIR KUTTY A/L MOHAMAD KUTTY adalah BAPAK MIRZAN
aka BAPAK DIKTATOR
aka BAPAK PEMBOHONGAN BESAR
39 Ahmad bin Abdullah // Jul 21, 2010 at 10:49 am
bagus2…pendedahan dan penyampaian yg islamic…(sarcasm)
40 Nano // Jul 21, 2010 at 11:14 am
x sokong ape2 pemilihan pemimpin melalui demokrasi. Islam xkan bangun dengan ideologi ciptaan yahudi: demokrasi, parlimen dan apa2 yg seangkatan dengannya.
41 anis // Jul 21, 2010 at 1:02 pm
macam siakkkk…kah kah kah….kenapa gitu ???…takut dengar…sabarlah nanti allah balas jua…
42 Ahmad bin Abdullah // Jul 21, 2010 at 1:49 pm
sama…x sokong apa2 pemilihan pemimpin melalui demokrasi…
43 7th scream // Jul 21, 2010 at 2:44 pm
smua same je.. politic=bullshit
44 Sihir Kabbalah Mahathir // Jul 21, 2010 at 3:53 pm
SIHIR MAHATHIR MENJADI LAGI !
Menurut Kamus Dewan, sihir bermaksud “sejenis ilmu ghaib, guna-guna, pukau, tuju atau ilmu yang boleh menyakiti atau mempesona orang”. Ilmu sihir merupakan sejenis ilmu yang telah diamalkan sejak turun temurun oleh seluruh masyarakat manusia, tidak kira apa bangsa sekalipun. Setiap bangsa dikatakan memiliki kaedah ilmu sihir yang berbeza-beza dan tersendiri. Namun pengamalnya biasanya bersahabat dengan jin dan syaitan demi memastikan ilmu tersebut berkesan dan ampuh.
Di dalam Al Quran, Allah s.w.t. banyak mengkisahkan tentang perbuatan sihir, terutama yang melibatkan Fir’aun dan Nabi Musa a.s. Kemuncak penentangan Fir’aun (la’natullah alaih) terhadap Nabi Musa a.s. menyaksikan musuh Allah itu telah menggunakan ilmu sihir yang hebat dengan memanggil seluruh ahli-ahli sihirnya yang super hebat untuk berdepan dengan Nabi Musa a.s. Namun yang bathil itu tetap bathil. Yang palsu tetap palsu, walau ditatah dengan emas permata sekalipun. Walau disilau dengan seribu kilau sekalipun tapi ternyata kebenaran yang dibawa oleh Nabi Musa a.s. akhirnya dapat menundukkan kesombongan Fir’aun bilamana ular-ular sihirnya habis ditelan oleh ular besar mukjizat Nabi Musa. a.s.
Itu kisah 3000 tahun lebih yang lalu. Kini ada pula muncul makhluk yang menggelarkan dirinya sendiri yang lebih hebat dan perkasa daripada Fir’aun zaman purba dahulu. “Seperti yang tuan-tuan maklum, saya adalah Maha Fir’aun”, demikianlah kata-katanya ketika memasyhurkan dirinya seperti yang dipetik oleh akhbar Berita Hairan pada 20 Julai 1999 lepas. Bangga agaknya dia. Bertuah juga bumi Malaysia Boleh ini melahirkan seorang lagi firaun yang lebih hebat dari Firaun Ramses IV di zaman Nabi Musa a.s. dahulu. Bumi Mesir purba melahirkan Ramses IV sebagai Firaun. Tetapi bumi Malaysia Boleh melahirkan Mahathir sebagai Maha Firaun ! Kalau bumi Mesir berbangga dengan warisan peninggalan Firaun yang bernama Piramid dan Sphinx, tentulah bumi Malaysia Boleh tidak mahu ketinggalan dengan kebanggaannya iaitu Menara H Petronas dan Mahligai RM200 juta itu.
Demikianlah hebatnya ‘anugerah’ Allah s.w.t. kepada dua-dua orang firaun yang hidup di berlainan zaman ini. Firaun Ramses IV dahulu menjadikan Bani Israel sebagai kuli batak dan hamba abdinya. Sejarah telah merakamkan bagaimana Bani Israel telah diperlakukan lebih buruk daripada binatang oleh Firaun tersebut sehingga akhirnya Allah s.w.t. mengutuskan Nabi Musa a.s. untuk memperbetulkan kezaliman Firaun yang amat melampaui batas itu. Sekalipun Nabi Musa a.s. gagal mengajak Firaun beriman kepada Allah s.w.t, namun kebanyakan pengikutnya Bani Israel yang selama ini hidup penuh penderitaan dan azab sengsara di bawah regim Firaun itu telah mengikuti Nabi Musa a.s. dan beriman kepada Allah s.w.t. Kezaliman Firaun yang tiada taranya itu akhirnya memusnahkan dirinya sendiri ke dalam Laut Merah.
Persoalannya, di antara dua firaun itu – Firaun Ramses IV dan Maha Firaun Mahathir Mohamad, siapakah yang terlebih hebat dalam menzalimi rakyat ? Siapakah yang terlebih hebat dalam menipu dan memeras wang rakyat demi kepentingan tembolok diri dan para kroni ? Dan siapa pula yang menjadi kaum ‘bani Israelnya’ kali ini ? Inilah persoalannya yang patut kita renungi bersama. Saya tidak mahu mengatakan yang seorang terlebih zalim daripada seorang yang lain. Pada saya, sejarah telah dan akan merakamkan kesan-kesan kezaliman dan kejahatan mereka untuk tatapan dan renungan generasi akan datang berdasarkan persepsi masing-masing.
Saya tidak mahu bercerita lanjut mengenai Firaun Ramses IV purba itu kerana kita semua boleh membaca kisahnya dalam mana-mana kitab, Al-Quran ataupun buku-buku kisah nabi. Saya cuma mahu mengulas mengenai Maha Firaun yang masih hidup dan sedang membelit sekeliling kita dengan pelbagai akta dan undang-undang yang dicipta untuk melindungi dirinya itu. Akta-akta yang diwujudkan oleh si Mahafiraun itu semenjak berkuasa lebih 18 tahun lalu telah berjaya menjadikan rakyat Malaysia Boleh ini hidup dalam serba ketakutan. Nak bercakap bebas, takut. Nak berkumpul, takut. Nak berpolitik, takut. Nak berkempen,takut. Nak mengkritik pemerintah, takut. Dan seribu satu macam lagi ketakutan yang amat menakutkan.
Akta Mesin Cetak diwujudkan untuk menakutkan rakyat dari menulis apa-apa kebusukan yang dijelmakan oleh shit-shit mereka. Akta Keselamatan Dalam Negeri diwujudkan untuk menakutkan rakyat dari mengganggu gugat kerusi empuk para pemerintah. Akta Hasutan diwujudkan untuk mengekang mulut rakyat dari memperkatakan sesuatu yang benar tetapi menyinggung pemerintah. Dan pelbagai lagi akta-akta canggih yang menghiasi jendela dan tingkap rumah Malaysia Boleh ini. Kalau dihalusi, rakyat Malaysia Boleh ini seolah-olah hidup dalam sangkar, kalaupun tidak sangkar beracun untuk sesetengah orang yang pernah menerima nasib malang seperti DSAI dan Lim Guan Eng itu. Saya melihat jika kaum bani Israel di zaman purba dahulu cuma dipaksa menjadi buruh paksa dan abdi Firaun sahaja untuk membina dan menyiapkan Piramid dan Sphinx, tetapi kaum bani Melayu di zaman IT di negeri Malaysia Boleh ini, walaupun tidak dikerah menjadi buruh paksa, tetapi telah dikurung dan diikat dalam “penjara ilusi” - ketakutan dan kebimbangan yang mencengkam perasaan di kiri dan kanan. Sebagai perbandingan, Firaun purba dahulu lebih bodoh dan belum kenal IT, sebab itu dia cuma tahu menyiksa dan membunuh sahaja rakyatnya, tetapi Maha Firaun moden ini lebih cerdik, dengan ‘memenjarakan’ rakyatnya dengan kekangan pelbagai akta yang canggih manggih bernama undang-undang !
Itu dalam konteks negara. Dalam konteks parti pula bagaimana ? Saya nak mengulas mengenai ‘sihir’ Mahathir yang berlaku dalam parti UMNOnya itu. Saya nak mengajak pembaca kembali ke tahun 1981 dahulu bilamana Mahathir mula-mula naik sebagai PM. Sebenarnya bukan Tun Hussein Onn berniat nak letak jawatan sangat pada ketika itu, tetapi disebabkan tekanan yang bertubi-tubi dari Mahathir, Tun Hussein akhirnya terpaksa mengalah. Memang Mahathir sudah tidak sabar-sabar nak menjadi PM. Anda nak tahu bagaimana Tun Hussein Onn ditundukkan oleh si Mamak Kutty tersebut ?
Sebenarnya Tun Hussein telah dibomohkan oleh Mahathir supaya beliau tunduk dengan kehendaknya (Mahathir). Mahathir, melalui wakilnya telah berjumpa dengan seorang bomoh Jawa yang tinggal di Linggi, Negeri Sembilan. Melalui bomoh Jawa tersebut, Mahathir telah berjaya menundukkan Tun Hussein Onn supaya bersetuju meletak jawatan. Akhirnya Tun Hussein terpaksa memberikan laluan kepada Mamak Tongkang tersebut menaiki takhta PM walaupun hakikatnya beliau (Tun Hussein ) merasa amat sedih untuk melepaskan kerusi PM tersebut kepada Mahathir. Ini ‘sihir’ pertama Mahathir ketika mula-mula berkuasa dahulu.
Apabila menjadi PM, Mahathir memilih Musa Hitam untuk menjadi regunya. Di awal pentadbiran mereka, nampak seolah-olah begitu kamcing sehingga digelar ‘Pentadbiran 2M’. Namun ‘jodoh’ Mamak gila itu dengan Musa Hitam tak berapa panjang jugak. Disebabkan perselisihan pendapat dan kerana mahu mempertahankan egonya sendiri, Musa terpaksa mengalah dengan meletak jawatan. Dikhabarkan punca yang membawa kepada perletakan jawatan Musa itu juga kerana permainan bomoh Jawa tadi juga setelah diupah oleh Mahathir.
Selepas itu Ghaffar Baba jadi TPM. Saya tidak mengaitkan Ghaffar dengan bomoh kerana beliau memang kalah di tangan Anwar dalam pemilihan sebagai Timbalan Presiden UMNO dan bukannya meletak jawatan kerana berbalah dengan Mahathir. Timbalan terakhir Mahathir yang bergaduh dengan beliau ialah Anwar. Selain seorang yang punya prinsip dan pendirian yang kuat, Anwar juga seorang yang kuat berpegang dengan agama. Kebetulan pula ketika Mahathir bergaduh dengan Anwar pada tahun 1998 lalu, bomoh Jawa dari Linggi tersebut telah pun meninggal dunia. Mungkin juga disebabkan itu, Mahathir gagal menundukkan Anwar supaya meletak jawatan kerana bomoh kepercayaannya kini sudah tiada. Sebaliknya Anwar mengambil sikap membujur lalu melintang patah. Akibatnya beliau ditendang oleh Mahathir sebagai TPM dan MenKew pada 2 September 1998 lalu. Kemudian beliau dipaksakan untuk menghadapi tuduhan-tuduhan gila yang direkacipta demi membuktikan ‘siapa boss’ sebenar antara beliau dengan Mahathir ! Apa yang dilakukan Mahathir ke atas Anwar sehingga kini tidak lain melainkan perlampiasan dendam dan kemarahan geram yang tidak terbendung kerana sikap ‘keras’ Anwar tidak mahu tunduk kepada hawa nafsunya hinggalah ke saat-saat akhir sebelum dipecat pada jam 5.30 petang 2 September 1998 dulu.
Para pembaca tidak perlu merasa hairan atau ragu-ragu dengan perkara-perkara seumpama ini. Permainan bomoh membomoh ini merupakan suatu kemestian dalam parti UMNo. Tiada UMNO tanpa bomoh dan tiada bomoh tak adalah UMNO. Main bomoh merupakan perkara rukun dalam UMNO demi memastikan hajat di hati akan tercapai. Lagi besar jawatan yang diburu, lagi terorlah bomoh yang dicari. Sehingga seorang bomoh yang terkenal pun digelar orang sebagai ‘bomoh VIP’. Kan canggih tu !
Kemudian saya mahu mengimbas juga di tahun 1982 dahulu apabila satu negara digemparkan dengan kemasukan Anwar Ibrahim ke dalam UMNO. Apakah ianya juga angkara ‘sihir’ Mahathir ? Yang ini saya tak dapat nak pastikan. Tapi boleh juga kita katakan kalau cakap begitu pandai sehingga memukau seseorang pun macam ahli sihir juga. Anwar yang ketika itu merupakan ‘singa Islam’ yang tersohor di Malaysia dan antarabangsa seolah-olah terkena peluru pelali Mahathir, walhal Anwar merupakan anak jantan yang paling lantang sekali menentang kemungkaran kerajaan ketika itu di bawah ABIM. Terlopong mulut PAS apabila singa yang sedang galak mengaum tersebut tetiba menguit-nguit jinak ekornya masuk ke dalam kandang UMNO. Terkena sihirkah ?
Yang pasti Mahathir telah berjaya menjinakkan singa yang bernama Anwar itu sehingga ramai yang terkejut beruk melihat kejadian yang tidak diduga itu. Saya merupakan salah seorang yang terkejut beruk dengan kemasukan Anwar ke dalam UMNo itu kerana semenjak awal lagi saya menaruh harapan yang tinggi agar seorang yang punya karisma dan idealisme seperti Anwar akan berjuang dalam PAS. Nantilah, jika ada kesempatan saya akan menulis satu artikel berasingan mengenai ‘Mahathir The Eraser !’ pulak. Saya sebenarnya terlalu sibuk, tidak seperti Marhain Tua yang boleh menulis dua tiga artikel dalam sehari. Kalau agak lama tidak muncul tulisan saya, maknanya saya tengah sibuk gila lah tu.
Selepas kemenangan tipis ke atas Ku Li dalam pertarungan yang penuh mengelat dalam tahun 1987 dulu, Mahathir kian galak untuk menundukkan orang di sekelilingnya dengan ‘sihirnya’. Habis semua kecut perut bila berdepan dengan diktator tua itu. Jangankan para menteri, raja-raja Melayu yang selama ini kaki buli dan kaki pukul pun boleh terkedu bila berdepan dengan Mamak sekor tu. Lihatlah, mana ada siapa yang berani mengangkat muka dengan beliau ? Buat terkencing dalam seluar dibuatnya kalau bersuara. Saya rasa Mahathir semakin mengasah ilmu penunduknya itu selepas mengalami saat-saat cemas dikalahkan Ku Li dulu. Kali ini beliau mahu memastikan tiada siapa lagi yang berani menentangnya.
Selepas itu, dipindanya perlembagaan UMNo supaya siapa yang nak menjadi calon Presiden kena mendapat sokongan sekian banyak bahagian. Kemudian lagi, diarahkan MT supaya dua jawatan tertinggi parti tidak dipertandingkan. Tak ada siapa yang berani bangkang. Demokrasi dalam UMNO berkubur macam tak bernisan sahaja. Bukan itu sahaja, sekor pun pemimpin bawahan UMNo yang tak berani bersuara dan mengangkat muka untuk menyanggah walaupun hati kecil mereka memberontak macam gerila Tamil Eelam. Baik yang jadi Naib Presiden, ahli MKT dan sebagainya, mana ada yang berani buka mulut ?
Saya masih ingat masa Osman Arof kena singkir dulu. Kalau tak silap 22 orang pemimpin UMNo negeri Kedah yang berapi-api mahu membantah perlantikan Sanusi Junid jadi MB Kedah. Bila Mahathir panggil mengadap, habis terkencing dalam seluar dan kecut telog mereka. Entah apa yang disihir Mahathir, tetiba golongan yang memprotes Sanusi Junid tadi melahirkan sokongan pula. Ajaib sungguh. Macam main silap mata aje.
Begitu juga semasa mesyuarat MKT di malam pemecatan Anwar dahulu. Dalam mesyuarat tu, yang lantang bersuara menghentam Anwar ialah Ibrahim Katak, Rafidah ‘Itik Gembo-Gembo’ dan Isa Pendek. Bila Affifuddin bersuara melahirkan simpati kepada Anwar, si Katak cepat-cepat memintas. Dalam mesyuarat itu dikatanya keputusan sebulat suara MKT untuk memecat Anwar, padahal keputusan Mamak Tongkang tu sekor sahaja. Yang lain hadir sekadar jadi pak angguk walaupun dhamir (hati kecil) mereka amat kesian dengan Anwar dan amat marah dengan tindakan melampau diktator gila itu. Tapi siapa yang berani buka mulut ? Buka mulut nak menjilat dan mengampu adalah. Macam si Katak tu. Bukan main lagi menyinga dia menyerang Anwar. Kena ‘sihir’ lagikah ahli-ahli MKT di malam tersebut ?
Saya hairan sungguh kenapa tiada siapa pun yang berani berkata ‘No’ dengan Mahathir, kecuali Anwar sebelum dipecat dahulu. Yang lain jangan haraplah. Hatta Ku Li pun sehingga sekarang tak berani berterus terang menyuarakan hasratnya bertanding menentang Mamak nyanyuk itu. Takut terkena sihirkah ? Dan sehingga kini Mamak nyanyuk itu dah berjaya mendapat lebih dari 50 bahagian pencalonan untuk mempertahankan kerusinya. “Nasihat” MKT dianggap suara keramat sang wali sehingga semuanya perlu tunduk dan patuh tanpa bersoal jawab. Hanya bahagian Tanah Merah sahaja yang nampaknya tak berapa termakan sihir Mahathir itu. Yang lain barangkali habis terkedu dan terkelu lidah menahan ketakutan kalau-kalau ilmu tuju-tuju Mahathir akan terkena batang tubuh mereka.
Nampaknya untuk kesekian kalinya, ‘sihir’ Mahathir menjadi lagi kali ini. Habis semua bahagian kecuali Tanah Merah sudah terkena ilmu sihirnya sehingga mereka semua tunduk semahu-mahunya dengan kehendak si nyanyuk itu walaupun dalam hati meronta-ronta tidak rela dan meluatnya melihat muka orang tua gila yang liat nyawanya itu. Nampaknya perhimpunan agung bulan Mei depan ni terpaksa berdepan lagi dengan telatah dan keletah si nyanyuk tersebut.
Selepas ketiadaan Anwar, saya lihat perhimpunan agung UMNO tidak lebih dari perhimpunan menjilat dan mengampu semata-mata. Sang Presiden dijulang dan ditatang bagai dewa yang baru terjun dari kayangan bersama-sama dengan tongkat saktinya. Sang Presiden bukan lagi sebagai lambang institusi demokrasi tetapi menjadi lambang ‘demo-kasi’ (loghat Kelantan yang bererti awak beri). Manakan tidak. Kalau tidak dipuja dan dipuji, jangan haraplah nak dapat pangkat atau projek tertentu. Kalau jadi kroni lebah tentu dapat madunya, tetapi kalau menjadi kroni Mahathir habis duit rakyat disapunya.
Sementara sang presiden yang sudah diangkat ke martabat wali-wali dewa kayangan itu terus dibuai mimpi indah. Bila diangkat dan dijulang dengan sejuta pujian, mulalah perasan yang dirinya masih popular, lalu dipasanglah angan-angan yang menjadi gula-gula….”Saya dah tua, 5 tahun lagi umur dah dekat 80 tahun dan mata pun dah tak berapa nampak. Inilah penggal terakhir saya”. Walhal itu sekadar umpan untuk menagih simpati sahaja. Mana tahu si tolol dan si dungu dalam UMNo akan terfikir, ahh biarlah, bagilah chan kat Dato Seri Presiden kita menabur jasa sedikit masa sahaja lagi. Dia pun dah tak lama. Apa salahnya kita bagi peluang terakhir kat dia. Inilah andaian si bebal dan si tolol dalam UMNO, menyebabkan si tua kutuk itu semakin hanyut dalam lamunannya untuk terus berkuasa hingga ke lubang kubur.
Percayalah. Selagi ahli-ahli UMNO tidak berani mematahkan ‘sihir’ Mahathir ke atas mereka, selama itulah mereka akan menjadi pondan Siam yang cuma berani berkata “aauuwww” sahaja terhadap apa jua tindak tanduk dan salahlaku pimpinan atasan dalam parti dan kerajaan. Sebenarnya Mahathir bukanlah hebat dan kuat sangat, tetapi malangnya dalam UMNo sendiri tiada siapa pun yang berani menjadi anak jantan. Sang Dewa tersebut merasakan beliau mempunyai kuasa sakti kerana tiada siapa pun yang sanggup mematahkan kesaktiannya itu dengan sedikit keberanian. Apakah sehebat-hebat Ku Li di suatu masa dahulu pun kini sudah serik untuk beradu lagi ? Wahai ahli-ahli UMNO, sampai bila kalian mahu diperbodoh-bodohkan oleh ‘sang dewa’ dek semata-mata takutkan kuasa saktinya yang jahat itu? Sihir apa agaknya yang dipakai oleh si tua kutuk itu untuk menundukkan semua orang supaya menurut kehendaknya ? Renungkanlah !
45 Nano // Jul 22, 2010 at 2:17 am
nak sentuh pasal akta mesin cetak tu. dalam buku pasal protokol zionis ade cerita lebih kurang tentang bagaimana mereka nak mengawal percetakan akhbar, buku dan sbgnya supaya orang awam tak boleh menghentam zionis/ZOG (zionist occupational government - tak pasti pula kerajaan Malaysia ZOG atau tidak), kalau ade yang cuba terbitkan akhbar misalnya yang seru kepada kebenaran, orang2 ni akan dikenakan hukuman yang berat. Wallahu a’alam.
46 rush // Jul 22, 2010 at 6:13 am
di malaysia dah ada dajjal mata satu. Anwar Ibrahim. Lambang parti PKR pun mata satu.
47 Zihan // Jul 26, 2010 at 8:39 am
KITA LEKA LUPA
Dengan ucapan yang berapi-api dan mengunung ingin menentang yahudi …. tapi kita lupa dan lihatlah masjid kita yang tersergam indah dengan air cond tu berapa kerat yang berjemaah.. yang datang berjemaah rata-rata berumur 60 - 70 tahun…. Masyaallah…
Dan kita lupa… masyarakat sekeliling kita hari ini.. setiap hari terdengar cerita buang bayi… Astafirullah halazim
Masyarakat kita sekarang hampir buta
yang HALAL dan HARAM tiada beza
Semua ini perbuatan untuk mengalu-alukan musibah Bala bencana…. tunggulah wahai umat yang MACAM BUIH
Lupakan Masjid dan kita kejar dunia.
Buang anak Bunuh Anak
Halal Haram bantai sama
Seinci-demi seinci kita ikut yahudi
dan kita sendiri lah yang DAJJAL
48 Kumanddie // Jul 28, 2010 at 4:15 pm
Kepada peminat-peminat blog saya, saya ingin memohon maaf kerana tidak menyambung blog saya.
Namun di sini, saya ingin bongkar satu rahsia sulit pihak THH . Setelah pihak THH berbincang dengan panjang lebar, maka THH bersepakat untuk membuat huru-hara dalam tahun ini juga. Selewat-lewatnya pada bulan November ini.
Tahukah saudara-saudari, US pernah mempunyai 30,000 nuklear warhead pada suatu ketika dahulu. Namun sekarang ini, hanya tinggal 3,000 shj. Ini kerana warhead tersebut sudah menghampiri tempoh lupus. Jadi sebagai mematuhi perjanjian Summit dengan Russia, US perlu melupuskan sebahagian besar warhead mereka.
Jadi US sekarang ini sedang mengorek tanah terus ke mantel bumi (lebih kurang di bawah Brazil), dan di dalam proses untuk meletakkan kesemua 90% warhead untuk diletupkan. Ini supaya banyak tsunami dapat berlaku.
Di samping itu, US juga sedang membuat R&D tentang High Frequency Active Auroral Research Program . Suatu alat yang dapat menggerakkan lapisan atas bumi dan membawa penyakit.
Sebelum itu, White House diminta untuk menjatuhkan ekonomi dunia dahulu. Setelah seluruh ekonomi dunia jatuh, maka bom nuklear di bawah tanah akan diletupkan. Kemudian US diminta untuk menyerang Iran. Setelah itu, ejen-ejen CIA dan MOSSAD diminta untuk mengebom di tempat-tempat awam di seluruh dunia (termasuk di Malaysia, kalau tak caye boleh tanya Mahathir dan Khairi Jamaluddin , sebab mereka berdua yg menjadi mastermind dlm negara kita).
Kemudian seluruh dunia dipaksa dan dihasut untuk berperang sesama sendiri.
Manusia mesti dikurangkan sehingga berjumlah 1 billion sahaja.
Setelah seluruh dunia hancur kerana tsunami, penyakit dan perang. Maka 1 Kerajaan Dunia ditubuhkan. Seluruh dunia ditadbir oleh 1 Kerajaan sahaja. Lebih kurang macam UN, tapi lebih dahsyat daripada itu. Cip RFID akan dimasukkan ke dalam tubuh semua manusia supaya semua manusia dapat menyembah Dajjal ketika Dajjal muncul nanti. Mereka yang enggan membenarkan cip RFID dimasukkan ke dlm tubuh mereka, akan dibunuh.
Jadi manusia akan dikurangkan sehingga 200-300 juta sahaja. Atau maksimum yang dibenarkan ialah berjumlah 500 juta sahaja.
Akhir sekali baru Dajjal yang betul muncul. Ketika itu, semua manusia akan dipindahkan ke Malaysia . Dan Putrajaya menjadi ibu negara bagi 1 Kerajaan Dunia tersebut. Para elit pemerintah THH akan tinggal di Cyberjaya.
Wallahualam bissawab.
49 shah9 // Jul 29, 2010 at 1:27 am
sumber??
50 anis // Jul 29, 2010 at 1:37 am
thanx kumandie , i always love what u write , walaupun tergantung dan tak tahu sumbernya dari mana , tapi membuatkan kita terfikir…samada betul atau tidak terpulang…
51 Zihan // Jul 29, 2010 at 3:18 am
PERANG! SYOK GAK TU
Baguih gak kalu jadi perang ni … Dah lama tak guna Grenade Louncer, RPG, HK A1, M4 Mortar Bomb… Ayik tembak target ja.. sekali sekala nak gak tembak orang real… Teringin nak tengok orang mengelupur kena tembak… macam ayam kena sembelih… Seru sifat penjahanam dalam diri
52 Zihan // Jul 29, 2010 at 3:28 am
Tahukah kawan-kawan bahawa
8 kilo Baja Urea boleh meruntuhkan bangunan 5 tingkat dengan bahan tambahan hanya mentol lampu suluh sebagau fius dan bateri 6 v
53 ANTI-DAJJAL-ZION-THH // Jul 29, 2010 at 4:52 am
Dahsyat betul teori yang dikemukakan Encik Kumanddie. Apa yang boleh gua paham, memang ada kebenarannya tentang teori-teori tersebut.
USA memang sedang mengurangkan N-bomb mereka. Tapi tak sangka pula mereka akan lupus (letup) di mantel bumi bawah tanah Brazil. Kalau dipikirkan, bukankah bulan Mac dulu, ada gegaran gempabumi tiba-tiba waktu subuh di CHILE. Sebulan selepas gempa+tsunami HAITI yang mengorbankan 200 ribu orang. Takkan kebetulan kot?? Bayangkan kalau diletupkan tepat ke lingkaran gunung berapi pasifik memang kejam yahudi ashkenazi khazar.
High Frequency Weapon tu macam HAARP. Ada satu di ALASKA. Memang lemak jahanam ni boleh mencetuskan perubahan iklim cuaca, dan jika dipantulkan ke dalam kerak bumi menyebabkan gempabumi+tsunami buatan. Antara tanda ditembak lemak ni, akan ada “Aurora Pelik di Langit” dan kemudian selang beberapa masa berlaku gempabumi tiba-tiba. Keyword dia ialah “tiba-tiba”.
Pasal bom-mengebom, apa boleh buat CIA MALTA + MOSSAD main-main lepas gian membunuh orang awam. Black market seludup pun dikawal 3 agen yahudi ni punya kerja jugak. Disihir psiko goy upahan bodoh jadi kuli bom. No komen malaslah.
Pasal cip RFID memang inilah cip Syaitan 666. Tak kira macammana alasan/sebab baik keselamatan benda ni nak diimplementasi, gua memang sangat-sangat membantah lemak pelan cip yahudi ni.
Sesudah disuntik memang “SUDAH DITANDA 666 SISTEM DAJJAL”. Kalau THH memancarkan gelombang luar kebiasaan (frequensi berniat jahat), silap-silap boleh menukar PERSONALITI mangsa dan menkucar-kacirkan aliran impulse mangsa. Dalam ertikata lain, MENGGILAKAN MANGSA. Contoh hari ni rakyat goy setia, esok-esok tekan suis cip RFID 666 beri respon kejutan menyuruh jadi goy pengebom berani mati. Nak dikata kena sihir, pukau atau main kimia lantaklah labu yang penting boooomm CIA MOSSAD
Pasal pengurangan populasi manusia, memang ada benar jugak. Rujuk “GEORGIA GUIDESTONE” bagaimana THH ILLUMINATI merancang versi Dajjal kurangkan populasi dari 6.6 bilion ke hanya 500 juta menjelang Perang Armageddon.
Cuba tengok berita hari-hari seluruh dunia, mesti ada je kemalangan, rusuhan, perang, kelaparan, penyakit, kebanjiran, gempabumi dll. Unsur semulajadi, kebetulan, tak sengaja, panik dan unsur buatan manusia dilancarkan serentak.
Jangan terlalu merujuk “bukti saintifik” dalam mengkaji konspirasi. Sekarang dah terlalu banyak bukti dimusnahkan dan bukti palsu hipokrit buat-buat.
Kadang-kadang kita perlu “Berimaginasi Logik” dan rujuk panduan Hadis Sahih dalam menjangka pelan-pelan jahat penyembah syaitan dan musuh-musuh Allah.
54 biase // Jul 29, 2010 at 8:24 am
yuhu, bola…memang hebat tarikannya, semua orang boleh bangun pd wktu malam sampaikan pompuan pun sangup bangun malam tp yang pelik nya umat islam nak bangun kiamulail pun susah, nk bersolat pun susah
55 anon // Jul 29, 2010 at 10:12 am
World Cup 2010 = Konsert Pagan Africa.
Tau Vuvuzela?? Trumpet plastic bising macam lebah tu. Benda tu asalnya dari puak Zulu yang pernah amalkan sihir pagan africa kuno.
Versi plastic murah bukan sahaja mengaut keuntungan malahan extra konsert pagan. Bunyi lebah tu kalau dengar lama-lama boleh pening dan hilang tumpuan hinggakan pendengar akhirnya dalam keadaan khayal.
Ada tribute mengatakan vuvuzela murahan time worldcup tu juga merujuk kepada tiupan trumpet menandakan kedatangan “hari kiamat versi Dajjal”. Upacara pembukaan pun banyak simbolik freemasun
Mungkinkah…
London 2012 Zion = Konsert Pagan Eropah???
56 naimah // Jul 29, 2010 at 3:46 pm
salam ust..mintak copy artikel ni ye…syukran
57 anis // Jul 30, 2010 at 2:31 am
good damansara jesuit youth….soon when u are in hereafter/afterlife then u will know the answer…at that time it will be too late…
58 anon // Jul 30, 2010 at 3:14 am
Raja pedofile pope benedick nak bagi arahan?? Ini lawak mangkuk tandas ni.
Ugutan budak tadika anak manja ke ni? Memang sesuailah dengan kauuu damansara pelesit youth
Tak payahlah kauuu jadi jesuit. Kauuu memang sudah kantoi gagal teruk tak payah takut-takutkan orang. Bikin maluuu sajaaa
59 ahhengmetalala // Aug 1, 2010 at 6:24 am
jerman kalah.. isk2..
takpe.. kite tengok rugby nyer world cup pulak.. mane tau ade konspirasi jugak..
all black dah lama tak menang nii…
60 SOA // Aug 2, 2010 at 9:54 am
salam…
lamanye nak tunggu update stories from ibnuyaacob…
61 TRUEable10 // Aug 2, 2010 at 3:14 pm
Laa..isu sotong.. piala Dunia tu.. biasa jee. Nii.. yang sokong setan Merah ni bertahun-tahun,, ape ke hal… Man U. kat England tak pasai-pasai kita sokong macam buah hati kita… Gila sangatlah tuu..
62 papanselaju // Aug 9, 2010 at 4:44 pm
ape yg dikongsikan oleh kumandie n tuan, sbg pendapat mengenai ” human depopulation” tu, ade sama n mirip dlm kitab hadis nabi ttg akhir zaman.
bila dtg dekatnya penzahiran imam mahdi, akan terjadi jumlah 2/3 manusia n dunia ini Allah akan musnahkan. 1/3 asbab malapetaka, 1/3 dgn asbab wabak penyakit.
sesetengah ulamak berpendapat perkara ini berlaku secara tiba2, dgn perantaraan musibah secara TOTAL, boleh imagine cerita 2012 lah..
satu sabdaan nabi yg ingin saya kongsikan bersama tuan2, bentuk keadaan musibah total
yg akan berlaku keatas umat manusia, LEBIH2 lagi keatas umat islam akhir zaman..
Ali ibn Abi Talib RA berkata Rasulullah SAW bersabda
” apabila umatku melakukan 15 PERKARA, maka AZAB akan menimpa mereka.”
seorang sahabat bertanya
” apakah ia, ya Rasulullah?”
Sabda Nabi SAW
” - apabila harta umat (negara) dibolot hanya oleh golongan kaya
- amanah dijadikan jalan mencari keuntungan
- zakat menjadi beban
- lelaki mentaati isterinya dan mendurhakai ibunya
- berlaku baik kpd kawan sedangkan berkasar kepada bapanya
- suara2 meninggi di masjid2
- pemimpin adalah orang yg paling jahat dikalangan mereka
- seorang lelaki dihormati kerana takut akan kejahatannya
- khamar (arak) diminum berleluasa
- orang lelaki, merata2 memakai sutera
- penyanyi wanita dan alat2 bunyian (music) dipuja-puja
- zahir wanita berpakaian tapi hakikatnya telanjang
- zina berleluasa dikalangan umat islam
- umat yg datang akhir menghina umat awalku (SAHABAH RA)
maka waktu itu hendaklah mereka tunggu kedatangan ANGIN MERAH, atau mereka DITELAN oleh bumi, atau diubah kepada rupa HAIWAN.”
(TIRMIZI, abwab al-fitan hadis 308 6/4620-458)
seperti kumandie berpendapat, saya juga rasakan, angin merah yg nabi bagitau nih adakah mungkin mengenai planet asteroid nibiru/X yg rumor akan melanda bumi sekitar 2012? planet ini berwarna n berdebu merah..jika benar planet ni menghentak ataupun melintasi orbit bumi, maka bumi pun kene tempias debu merah akibat hentakan dgn planet nibiru..scary..
kalau maksud nabi ttg manusia DITELAN bumi ni, saya rasa cukup utk kita tonton movie 2012, sekadar trigger imagination the massive disaster dlm movie tu..
so, pendapat sy ttg diubah kpd rupa haiwan, maybe Allah hantarkan perantaraan wabak penyakit kot? salah satu ideology human depopulation nih adalah penciptaan wabak penyakit…
apa yg nabi sabdakan akan 15 perkara tu, SUDAH N SEDANG RANCAK berlaku dlm hidupan harian kita, bah kan berlaku SELURUH ALAM . proven!
memandangkan keadaan umat manusia sekarang ini dah kembali kpd fitrah perbuatan maksiat2 kaum2 terdahulu.. maksiat kaum Aad, Saba’, kaum nabi Lut as, kaum nabi Nuh as, pendek cerita smua maksiat2 kaum terdahulu sekarang ada depan mata, package n bundle dlm kehidupan umat manusia zaman sekarang, lebih2 lagi sebati dlm sesetengah kehidupan org islam itu sendiri.
jadi akhir zaman ini nanti, golongan yg mana mengabaikan agama, n ditinggalkan n tidak disyukuri, maka secara sunnatullah, Allah hapuskan kaum2 ini dan gantikan, n kekalkan yg benar2 beriman. watper simpan yg rosak? jadi yg benar2 beriman ini, yg mana secara hakikatnya hanyalah yg benar2 mengikuti kehidupan, tauladan, zahir dan batin nabi saw..
kita kene takut, benar2 takut, kerana apa yg dsabdakan nabi ttg perkara yg akan berlaku, PASTI akan berlaku, dan skrg pun dah DEPAN mata itu sendiri..
moga Allah letakkan kita dikalangan org yg beruntung n kekal dlm hidayah serta iman yg soheh…
63 papanselaju // Aug 9, 2010 at 5:17 pm
satu lagi saya nak share about KEYWORD “tiba - tiba”..
baru2 ini pakistan yg dilanda bencana banjir,
berlaku secara tiba2, n kematian angka beribu, jutaan terpaksa berpindah dan kehilangan tmpt tinggal, ratusan kampung hancur, CUMA dlm masa 4 HARI! peliknya, takde pun weather warnings, takde amaran, tapi banjir yg berlaku baru2 ini di pakistan, merupakan banjir terburuk dlm sejarah pakistan, tapi takde sorang pun dari ofis GLOBAL MET reti mcm mana banjir ni berlaku kat situ?,
ramai yg siasat, dan berpendapat banjir ni berlaku dgn penggunaan HAARP!, HAARP ni diorg guna kat kwsn NW di Pakistan… the choice of starting point was perfect.. all the flood is going in downstream i.e. Khyber (Hills) to Karachi (Sea)… it is designed to submerge entire Pakistan and bring up the worst crises and chaos ever happened.. they know they cant win a war with Nuclear armed Pakistan – it would be a mutual destruction, so they have other ways to do it!.
2011 n 2012 should be a very scary year…mad seriously scary..
64 NuNur // Aug 9, 2010 at 5:32 pm
salam…
bile saya bace komen2 disini sy menggelengkan kepala. hati sakit. cukup terkilan..
saudara sebangsa seagama saya di malaysia ini masih jauh ketinggalan dari segi pemikiran dan mentality…
65 NuNur // Aug 9, 2010 at 5:37 pm
artikel konspirasi world cup 2010 satu pendedahan pembongkaran yg cukup menarik. tahniah kepada penlis.. malangnya komen2 yg diberikan cukup menghampakan…
66 saiful azam // Aug 10, 2010 at 2:23 am
NuNur, kau komen diri sendiri kalau kau hampa. Ini blog konspirasi biasalah ada komen2 yang tak kena citarasa kau. Kau pun tak sumbangkan teori kau pun. Asyik harap orang lain suapkan ke mulut kau saja.
67 fhhz3 // Aug 10, 2010 at 11:26 am
petikan dari “papanselaju”:-
“jadi akhir zaman ini nanti, golongan yg mana mengabaikan agama, n ditinggalkan n tidak disyukuri, maka secara sunnatullah, Allah hapuskan kaum2 ini dan gantikan, n kekalkan yg benar2 beriman. watper simpan yg rosak? jadi yg benar2 beriman ini, yg mana secara hakikatnya hanyalah yg benar2 mengikuti kehidupan, tauladan, zahir dan batin nabi saw..”
sayo pulak:-
hmm… kalolah kaum jahat digantikan ngan kaum baik… mengapa kaum “Yahudi” masih ada… apsal x gantikan jer Yahudi ngan kaum lain??
thats the point…
maksud sayala kalo semua kaum laknat lain boleh Allah hancurkan mcm “ad” ngan “thamud”… mengapa x Yahudi?? cubala fikirkan…
P/S:-
maaf byk2 ye jika ayat nie mungkin menyakiti mana2 penulis komen di sini serta penulis blog ni… maaf ye sbb mungkin juga saya x sengajo komen benda ni… selamat berpuasa di bulan ramadhan yg mulia ni hehe…
68 saiful azam // Aug 10, 2010 at 1:51 pm
Kaum Yahudi sentiasa diuji Tuhan. Buktinya ramai nabi pernah diutus untuk menyedarkan dan membimbing kaum ini. Tetapi mereka TETAP takbur, riak, pemutar belit, penipu, keras kepala, berlagak sombong, memalsukan sejarah dan mempelajari sihir syirik. So, keistimewaan mereka sebagai bangsa pilihan ditarik balik.
Hiduplah mereka sebagai pelarian selama 2000 tahun cuba bertaubat kepada Tuhan generasi demi generasi. Tetapi Makjuj yang keluar pada kurun ke-9 telah menghijack dan berkahwin campur dengan bangsa Yahudi seterusnya mencelarukan Yahudi secara Total.
Yahudi yang islam macam terpaksa lawan hari ini diketuai Elit Yahudi Makjuj (Illuminati) yang menyembah Dajjal dan disokong oleh Yahudi kafir, Nasrani kafir dan bangsa kafir lain seluruh dunia. Buktinya, NATO, ZIONIS dan UN/PBB tak habis-habis membelasah islam.
Apapun mastermind semua konfrantasi dunia ini dicetuskan Dajjal dan Illuminati. Dan jugak semestinya Iblis.
Ganyang Iblis, Dajjal dan Illuminati
Katakan TIDAK pada 3 ekor malaun ni.
69 Ahmad bin Abdullah // Aug 10, 2010 at 3:05 pm
yahudi—–>agama
bani israel——>kaum/bangsa/keturunan(paham2 jela)
70 anis // Aug 11, 2010 at 1:48 am
tapi memang betul pun tuhan mengatakan didalam al quran…..umat muhammad diberi tempoh , mereka beruntung kerana di beri masa sehingga hari kiamat untuk bertaubat….tak seperti umat dahulu , jam jam tu juga kena timpa bencana disebabkan kekufuran mereka….dan digantikan dengan umat yg baru ….
71 papanselaju // Aug 12, 2010 at 4:39 pm
pada zaman amirul mukmineen saidina umar alkhattab ra, ada 1 kaum yahudi2 terkemuka telah hantar wakil mereka utk jumpa saidina umar ra. wakil tersebut telah bawak seorg wanita hamba yg sangat cantik dgn niat utk dihadiahkan kpd umar ra.
umar tanya “wanita ini utk apa?”wakil yahudi cakap “utk tuan jadikan sbg hamba abdi, kalau sudi tuan boleh nikah dgnnya” umar ra terus panggil aslam ra, hamba abdi kepunyaan umar ra, lalu dikawinkan aslam dgn wanita tersebut. umar ra bkata kpd wakil yahudi tsebut ” hamba abdi sesuai bsama hamba abdi”.
maka bila org yahudi2 tau umar ra tolak hamba abdi, mereka tukar rancangan, kali ini hantarkan minyak2 wangi oud, musk, zafaran yg paling mahal ketika itu kpd umar ra sbg hadiah lagi..
umar ambik je minyak wangi tersebut dari wakil yahudi tersebut, lalu dicurah2kan kpd tiang2 masjid nabawi. umar bagitau “minyak wangi ini utk pkara yg mulia jadi aku sapukan kpd tiang masjid nabawi, masjid adalah tempat paling mulia di atas muka bumi”
bila org yahudi tau umar tolak minyak wangi, mereka tukar rancangan lagi…kali ini bawak racun yg paling bahaya diletakkan dlm satu botol yg tertutup lalu dihadiahkan kpd umar ra, wakil bagitau racun tsebut sungguh bisa, hanya satu sedutan bau racun dpd botol tu boleh buat satu dewan yg dipenuhi manusia mati, jadi racun tu utk umar ra gunakan utk tewaskan musuh2 kata wakil yahudi tsebut…
umar ra terus je ambik je botol berisi racun, lepas baca doa masnun terus je umar telan keseluruhan isi racun dpd botol tsebut. umar telan sampai habis racun dlm botol.. wakil yahudi tsebut terlopong pasal umar tak mati malah hidup, lepas minum racun tsebut umar ra bagitau balik kat yahudi ” cukuplah kemuliaan kami dgn agama, dlm agama ada janji Allah, belakang janji Allah ada qudrat n iradat Allah. dgn agama Allah akan bersama kami. racun pun takkan mampu beri mudarat tanpa izin Allah.”
ulamak tamsilkan dlm kisah wakil yahudi dgn saidina umar tsebut…hamba abdi yahudi sbg wanita, minyak wangi sbg kemewahan dunia dan racun sbg kekuasaan.
maka yahudi pun takdpt pedayakan umar, tapi mereka tak putus asa.. mereka gunakan taktik yg sama kpd org islam dan akhirnya mereka berjaya selepas 600hijrah sehingga hari ini..kisah monggol melanggar bagdhad, kejatuhan islam spanyol, perang salib buktinya tipu daya yahudi berkesan, umat islam terkena penyakit HUBBUD DUNIA, cinta dunia. bila penyakit ini masuk dlm hati org islam sbg keyakinan dan maksud, yg mula2 sekali rosak adalah iman dan akidah..bila rosak je iman maka jauh la dpd inayat, nusrah Allah..nak tau tanda2 rosak? bilamana org islam tinggalkan amalan dan ambik kehidupan selain cara nabi saw yakni kehidupan yahudi nasara sbg way of life, lifestyle and method of thinking..
skrang nih berapa manusia, jadikan football sbg way of life? dan jadikan torress sbg idola? jersi manchester atau brazil dan sewaktu dgnnya, partying n boozing sambil tonton bola kat pub disco. ini bukan ditujukan kpd sesiapa terutamanya dlm forum ini, tapi inilah yg berlaku secara umumnya dlm umat islam kita sekraang ini..
begini,hal org yahudi dah Allah bagitau dlm quran, menjadi kaum yg selamanya hina dan sentiasa menjadi musuh kpd org2 yg beriman. selagi mana org islam pegang teguh dgn agama, selagi itu Allah jadikan org islam bkuasa dpd org yahudi, dan tundukkan seluruh makhluk dimuka bumi ini bawah kaki org2 islam..
tapi bila org islam tinggalkan agama, selain dgn perantraan bencana alam, Allah hantar azab dgn perantaraan kezaliman org yahudi keatas org islam, dan jadikan org islam melutut kpd mereka.. kita dah lihat depan mata kita ttg hal ini di afghan, di palestin, iraq. betapa ramainya org2 islam sekrang melutut bangga dgn kehidupan cara yahudi dan berasa malu dgn hidupan islami?
dlm masa yg sama Allah gantikan dgn “umat yg baru” yg lebih mensyukuri nikmat islam. kita tengok lah statistic org islam di rusia, england, german dan perancis hampir 40% dpd total population mereka nih adalah org islam dpd golongan “umat yg baru”.. kat perancis, penggunaan hijab,burka atau jilbab bukanlah satu perkara yg aneh dan asing, malah telah menjadi umum asbab umat islam mualaf sana benar2 menghayati islam..sampai kerajaan kafirun perancis takdpt bendungkan kemaraan islam disana.. bila Allah berkehendak, biar 7 kerajaan pun takdpt buat apa2.. akibatnya bukan sedikit manusia lebih2 lagi para wanita yg terkena tempias hidayah, tiap2 hari paling kurang 200 org saudara baru masuk islam. ini lah umat baru, janji Allah..
72 papanselaju // Aug 12, 2010 at 4:52 pm
niat saya bukan mngajar atau berdebat, tapi semata2 utk wujudkan kebimbangan n kerisauan dlm diri nak bagitau kat diri saya bahawa agama yg ada pada saya ini bukan satu benda yang remeh, malah satu kemuliaan dan satu nikmat. betapa gembiranya Rasulullah jika kita dpt wujudkan fikir ini dlm diri kita..
tapi nikmat n kemuliaan tak bersifat kekal, bilamana hak keatas perkara tersebut tidak di tunaikan, maka kemuliaan bakal menjadi kehinaan, dan nikmat bakal menjadi azab.
Jadi marilah kita hari ini, buat keputusan utk jadikan islam sbg maksud hidup, sptmana para sahabat ra. deen n sunnah nabi karim saw maksudul hayat.
satu posting yg bagus.. segala gambar2 pemujaan ketika pembukaan worldcup cukup membuatkan hati terasa pedih, lambang keruntuhan agama dalam diri hati umat2 ini..
73 anon // Aug 12, 2010 at 8:29 pm
Pasal ‘umat diganti” tu, dah banyak halangan dari kjaan2 kafir sekular halang secara paksa guna undang-udang kafir sekular mereka jugak. Halang pakai burqa, niqab, purdah. Orang kafir memang tak mau wanita bersopan tutup aurat. Sebenarnya, orang2 kafir memang dah habis idea, jalan buntu dan bertambah badigol degenerate. Menindas orang beriman je mereka tau.
74 Nur Coming // Aug 15, 2010 at 9:30 pm
Entah la…ni sy rasa je la…piala dunia ni mcm musim haji dorg nk buat semua mnsia kiblat kt bola (+_+) mmg awal2 sy tk sedap hati..hny cuba mengejutkn yg tidur dn itu pun kalo ada yg nk bangkit dr tidurnya…………. bkias pula (^_^) sy suka blog ni…minta izin share semua artikel yekk…. smoga sma2 mperoleh rahmat n plindungan dr Allah 4 dunia n akhirat……….
75 kEKAsiH MUHAMMAD S.A.W // Aug 22, 2010 at 11:13 am
wallahualam..disini sy ingin tnyakan pendapat semua…sbg org islam kita xptut cmpuradukkan agama & politik..ckup klau kite tahu bhawa sebaik-baik perancang ialah ALLAH S.W.T krn Dia MAHA SEMPURNA..kite sbagai hmbaNya hrus brtwakal pdNya..xperlu utk mnunding pd MAHATHIR,NAJIB,HISHAMUDDIN,MUSA HITAM dll.
ataupun dsblah pihak menyokong ANUAR..
cukuplah dgn semua fitnah dunia nie..
baliklah pd ISLAM whai saudara2ku yg beriman!!!!!!!!
76 aaa // Aug 23, 2010 at 7:42 am
tlog la sebarkan perkara ini ke media jika btul..
77 One Piece // Aug 24, 2010 at 1:33 pm
LA ILAHA ILLALLAH. MUHAMMADUR RASULULLAH.
78 One Piece // Aug 24, 2010 at 1:35 pm
LA ILAHA ILLALLAH. MUHAMMADUR RASULULLAH. TIADA TUHAN YANG BERHAK DISEMBAH MELAINKAN ALLAH. NABI MUHAMMAD S.A.W PESURUH ALLAH.
79 mistikus // Aug 30, 2010 at 12:36 am
tahukah kawan2 antara konspirasi2 dunia juga ialah mengatakan dunia ini dibwah pegaruh zionis.
80 anon // Aug 30, 2010 at 1:58 pm
Cuba kamu check sejarah mak bapak kamu terutamanya yg berpendapatan tinggi. Ntah-ntah mereka senyap-senyap ahli freemason. Saja je mereka tak cakap lmao
Anwar tersenarai??? Ohh tidakkkkkk!!!!
http://1.bp.blogspot.com/_XxJxc3qhcq0/TChmk4kPxhI/AAAAAAAAAD8/0_atuO0Kk9E/s1600/an.png
Kitalah Kesatria “G”AGAL pasni kita cantas kepala memasing pastu kita pecah undi yeahhhhhhhh
http://i102.photobucket.com/albums/m81/jetfynn/Lodge%20Angus/60.jpg
81 anon // Sep 1, 2010 at 6:47 am
vaticanfc pura-pura je bagi nasihat baik, padahal sekelomok dengan vatican peliwat. Dah namanya vaticanfc, mestilah mencontohi idola vatican peliwat bodo jugak, tak gitu vaticanfc?
Ntah-ntah makbapak vaticanfc ni ahli freemason?? makbapak borek anak rintik tak gitu vaticanfc?? Jaga bisnes keluarga mah.
Lodge Angus Ipoh
Keluarga zionis fmason cina, tamil dan melay tempatan pesta makan merancang pelan kemusnahan negara sambil eratkan hubungan zionis sesama mereka.
Inilah keluarga anak-anak zionis pengkhianat negara.
http://i102.photobucket.com/albums/m81/jetfynn/Lodge%20Angus/96.jpg?1283323110
Tak salah pesta makan, tapi jangan buat cara freemason banggaaang.
Leave a Comment